Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Milei kız kardeşinin sözünden çıkmıyor: Siyasi danışman mı, medyum mu?

Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Milei kız kardeşinin sözünden çıkmıyor: Siyasi danışman mı, medyum mu?

Arjantin'in Devlet Başkanı Javier Milei siyasi danışmanı olan kız kardeşi Karina Milei'nin hükümet üzerindeki etkisinin arttığı öne sürülüyor. Karina'nın kendini bir "ruhani medyum" olarak tanımladığı ve evcil hayvanlar dahil olmak üzere canlı varlıklar ve ruhlar arasında bağlantı kurabildiğini iddia ettiği belirtilirken, pek çok gözlemci Javier Milei'nin siyasete atılma kararının kız kardeşinden geldiğine inanıyor.

Arjantin'in tartışmalı Devlet Başkanı Javier Milei'nin, kız kardeşi ve aynı zamanda siyasi danışmanı olan Karina Milei'nin hükümet üzerindeki etkisinin giderek arttığı iddia ediliyor. Karina Milei, ağabeyi Javier Milei'nin siyasete atılmasında önemli bir rol oynamış ve ona sürekli olarak stratejik danışmanlık yapmasıyla biliniyor.

GÖLGEDEKİ GÜÇ

Kabine üyelerinin bile, Javier Milei ile konuşmadan önce Karina Milei'den geçmesi gerektiği söyleniyor. Karina Milei'nin, Javier Milei'nin başkanlık kampanyasında kilit bir rol oynadığı ve onun seçilmesinin ardından kendisini onun koruyucusu olarak konumlandırdığı belirtiliyor. Bloomberg'e göre, Karina'nın etkisi o kadar güçlü ki, pek çok gözlemci Javier Milei'nin siyasete atılma kararının kız kardeşinden geldiğine inanıyor.

KARİNA MİLEİ'NİN DİKKAT ÇEKEN DAVRANIŞLARI

Kız kardeşi Karina Milei, halka açık etkinliklerde detaylarla ilgilenmesi ve toplantılarda cep telefonlarının dışarıda tutulması gibi emirleriyle tanınıyor. İlginç bir ayrıntı olarak, Karina'nın kendini bir "ruhani medyum" olarak tanımladığı ve evcil hayvanlar dahil olmak üzere canlı varlıklar ve ruhlar arasında bağlantı kurabildiğini iddia ettiği belirtiliyor.

KARİNA MİLEİ'NİN ETKİSİ VE JAVİER MİLEİ'NİN YAKLAŞIMI

Javier Milei, aralarındaki ilişkiyi bir televizyon röportajında, "Musa'nın büyük bir lider olduğunu biliyorsunuz, ancak sözü yayma konusunda iyi değildi. Bu yüzden Tanrı bunu yapması için Harun'u gönderdi. Karina Musa, ben de Harun'um. Ben sadece bir elçiyim" sözleriyle tanımlamıştır. Bu ifadeler, Karina'nın Javier Milei üzerindeki etkisinin ne kadar derin olduğunu göstermektedir.

Karina'nın, akrabaların devlet görevlerine atanmasını yasaklayan bir kararnameyi değiştirerek, Javier Milei'nin genel sekreteri olarak yönetim üzerinde tam kontrole sahip olması, onun hükümet üzerindeki etkisini daha da pekiştirmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN