ABD’de başkan adayı Trump sloganını Milei için uyarladı: Arjantin'i yeniden harika yap

ABD’de başkan adayı Trump sloganını Milei için uyarladı: Arjantin'i yeniden harika yap

ABD’de bu yıl gerçekleşecek seçimlerde aday olmak için çalışmalarını sürdüren Trump, “ABD’yi yeniden harika yap” sloganını bir araya geldiği Arjantin’in tartışmalı lideri Milei için uyarlayarak "Arjantin'i yeniden harika yap" dedi.

ABD'nin eski başkanı ve önümüzdeki seçimler için aday adayı olan Donald Trump, Maryland eyaletinde katıldığı etkinliğin sahne arkasında bir araya geldiği Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye, "Amerika'yı Yeniden Harika Yap (Make America Great Again)" sloganını değiştirerek "Arjantin'i yeniden harika yap" dedi.

Amerikan Muhafazakar Birliği’nin geleneksel Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’ndaki (CPAC 2024) konuşmalarının ardından ikilinin samimi tavırları dünya basının ilgisini çekerken, Milei de "Yaşasın özgürlük, lanet olsun!" sloganıyla Trump'a karşılık verdi.

‘DEMOKRASİYE YENİDEN ADIM ATTIK’

Öte yandan, Arjantin'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Milei, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Arjantin ilerlemeye, gelişmeye, özgürlük ve demokrasiye yeniden adım attı" demişti.

Daha sonra Blinken, Arjantinli mevkidaşı Diana Mondino ile görüşmesi sonrasında Arjantin'in "olağanüstü" bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, "İki ülke arasındaki bağların derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi konusunda tarafların gösterdiği derin ilgi ve çaba için minnettar olduğumu söylemek isterim" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN