Devlet başkanı önce ağladı sonra 'Yahudi olmak istiyorum' dedi

Devlet başkanı önce ağladı sonra 'Yahudi olmak istiyorum' dedi

Arjantin Devlet Başkanı Milei, İsrail'i ziyaretinde Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti. Kutsal mekanda ağlayan Milei, burada Yahudi olmak istediğini ifade etti.

Kasım ayının sonunda göreve gelen Arjantin'in aşırı sağcı lideri Javier Milei, diplomatik temaslar için İsrail'e gitti. Milei, ziyareti sırasında, Kudüs'ün Eski Kent bölgesinde bulunan Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti.

Milei, kutsal mekanda dua ederken duygusal anlar yaşadı ve Yahudi olmak istediğini söyledi. İsrail ziyareti kapsamında, Milei'nin Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Batı Kudüs'te bir araya geldiği ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüşmesinin beklendiği kaydedildi.

Ayrıca, Milei'nin Arjantin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini tekrarladığına dikkat çekildi. Milei, seçim kampanyası süresince Arjantin'in dış politikasında köklü değişikliklere gideceklerini ve ABD ile İsrail'e yöneleceklerini vurgulamıştı.

Geçmişte İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdiğini belirten Milei'nin, Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı sözünü verdiği de hatırlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN