Venezuela lideri Maduro: Uçağımızı ABD ve Arjantin çaldı

Venezuela lideri Maduro: Uçağımızı ABD ve Arjantin çaldı

Venezuela’nın İran’dan satın aldığı Boeing 747 tipi kargo uçağına ihracat kısıtlamaları nedeniyle el konulmasının ardından konuşan Venezuela lideri Maduro, uçağın ABD ve Arjantin işbirliğiyle çalındığını belirtti.

İran’dan 83 milyon dolara satın aldıkları Boeing 747 tipi uçağa "İran'la ilgili ihracat kısıtlamaları" nedeniyle el konulurken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, uçağa Arjantin'in yardımıyla ABD tarafından el konulduğunu iddia etti, bunu "hırsızlık" olarak nitelendirdi.

Basın toplantısında, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'ye sert tepki gösteren Maduro, "Ülkenin milli havayolu şirketi Conviasa çalışanlarının en büyük uçağını gasp etti" ifadesini kullandı.

‘VENEZUELA’NIN İKİ DÜŞMANI VAR’

Venezuela halkının tarih boyunca "dirençli ve cesur" olduğunu vurgulayan Maduro, tüm ülkeyi birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmaya çağırdı. Maduro, ülkenin 2 düşmanı olduğunu belirterek, "Venezuela'nın iki düşmanı var: Bizi sömürgeleştirmek isteyen, Kuzey Amerika emperyalizmi ile kriminal bürokrasidir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Venezuela Ulusal Meclisi’nden (AN) yapılan açıklamada, ABD'nin kargo uçağına el koyması tepki ile karşılandı, uçağın ülkeye "derhal" iade edilmesi istendi. Açıklamada, "Venezuela halkına ait 83 milyon dolarlık uçak Arjantin'den havalandı ve daha sonra çalındı" ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

ABD, Venezuelalı bir kargo şirketinin İran'ın Mahan Hava Yolları şirketinden satın aldığı Boeing 747 tipi kargo uçağına, "İran'la ilgili ihracat kısıtlamaları" kapsamında el konulduğunu duyurmuştu. ABD Hazine Bakanlığı, 2019'da İran hava yolu şirketi Mahan Air'i Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantısı iddiasıyla yaptırım listesine almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN