Atina'daki Özbekistan Başkonsolosluğu kapatıldı

Atina'daki Özbekistan Başkonsolosluğu kapatıldı

Atina'daki Özbekistan Başkonsolosluğu kapatıldı. Gelişmeyi duyuran Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Kabilconov, kararın Özbekistan Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz ayki kararnamesinde alındığını belirtti.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Yusuf Kabilconov, Bakanlığın 2021 yılının ilk çeyreğindeki faaliyetine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Başkonsolosluklarının kapatıldığını duyurdu. Söz konusu kararın geçtiğimiz ay alındığı belirtilen konuşmada İsveç Krallığı'nda Özbekistan Büyükelçiliği açılacağı da duyuruldu.

Bununla birlikte Özbekistan ile Yunanistan arasındaki diplomatik, ticari, ekonomik ilişkileri sürdürme fonksiyonunun Özbekistan'ın Roma Büyükelçiliği tarafından üstlenildiği belirtildi.

Kabilconov açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Özbekistan Cumhurbaşkanının 2021 Nisan ayında imzaladığı ilgili kararname ile Özbekistan'ın Atina'daki Başkonsolosluğunun kapatılmasına ve aynı kararname ile İsveç Krallığı'nda Özbekistan Büyükelçiliği açılmasına karar verildi” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN