Avrupa Birliği'nde EES kararı: 9 ülke uygulamayı erteledi

Avrupa Birliği'nde EES kararı: 9 ülke uygulamayı erteledi

Fransa, Almanya ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu 9 Avrupa ülkesi, altyapı ve teknik aksaklıklar nedeniyle Avrupa Birliği'nin biyometrik veri toplamayı öngören Giriş-Çıkış Sistemi'nin (EES) uygulanmasını ertelediğini duyurdu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Schengen bölgesine girişlerde parmak izi ve yüz taramasını zorunlu kılan Giriş-Çıkış Sistemi (EES), havalimanlarında yaşanan yoğunluklar ve teknik yetersizlikler nedeniyle 9 ülkede askıya alındı. Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Malta, Portekiz, İtalya ve İsviçre; sistem ve altyapı tamamen hazır hale gelene kadar yeni uygulamaya geçmeyeceklerini bildirdi.

Kararın, sınır kapılarındaki yolcu akışını korumak ve seyahat yoğunluğunun yüksek olduğu dönemlerde yaşanabilecek aksamaların önüne geçmek amacıyla alındığı belirtildi. Biyometrik veri toplama süreci, teknik altyapı yetkinliği sağlanana kadar bu ülkelerde başlatılmayacak.

Geçen yılın ekim ayında kademeli olarak başlatılan ve üye ülkelere 150 günlük esneklik tanınan sistemdeki aksaklıklar giderilene kadar, AB dışından gelen yolcuların sınır geçişleri mevcut kontrol prosedürleriyle sürdürülecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN