Başkente yürüyen Hintli çiftçilere polis müdahalesi

Başkente yürüyen Hintli çiftçilere polis müdahalesi

Hindistanlı çiftçilerin, hükümetle fiyat görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından vinçler ve ekskavatörlerle başkente doğru ilerleyen yürüyüşüne polis müdahale etti. Hindistan polisi protestocu çiftçileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Hindistan polisi, hükümetle ürünleri için garantili fiyat görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından vinçler ve ekskavatörlerle donatılmış olarak başkente doğru yürüyüşe devam eden protestocu çiftçileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Reuters’ta yer alan habere göre yakıcı gaz ve duman bulutlarından kaçmak için bazıları tıbbi maske takan binlerce çiftçi, Yeni Delhi'nin yaklaşık 200 kilometre kuzeyindeki bir otoyol üzerindeki toplanma noktalarını çevreleyen tarlalara koştu.

ÇİFTÇİLER HÜKÜMETİN ÖNERİSİNİ REDDETTİ

Polis eylemi, Başbakan Narendra Modi hükümetinin çiftçilerin talepleri üzerine görüşmeleri yeniden başlatmak için bir teklifte bulunmasının ardından geldi. Tarım Bakanı Arjun Munda çiftçilere şikayetlerini görüşmeler yoluyla çözmeye çağırdı.

Munda, "Çiftçi liderlerini tekrar tartışmaya davet ediyorum. Barışı korumak bizim için önemli" dedi.

Pazartesi günü çiftçi grupları, hükümetin beş yıllık sözleşmeler, mısır, pamuk ve bakliyat gibi ürünler için garantili destek fiyatları yönündeki önceki önerisini reddetmişti.

Çoğunlukla kuzeydeki Pencap eyaletinden gelen çiftçiler, ürünleri için kanunla desteklenen daha yüksek fiyatlar talep ediyorlar. Çiftçiler ekili bir seçmen bloğu oluşturuyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN