Berlin 'soykırım'ı görmezden geliyor: Almanya’dan İsrail’e tam destek

Berlin 'soykırım'ı görmezden geliyor: Almanya’dan İsrail’e tam destek

Federal Alman Meclisi’nde bulunan tüm partilerin oyları ile İsrail’le tam dayanışma için bir önerge kabul edildi. Başbakan Scholz da İsrail’e sınırsız destek açıklaması yaptı.

KARAR | ALMANYA

Federal Alman hükümeti ve meclisi İsrail’e sınırsız destek vereceğini açıkladı. Federal Alman Meclisi’nde koalisyon üyesi partiler ve muhalif Hıristiyan Birlik partilerinin birlikte sunduğu dayanışma önergesi bütün partilerin oyları ile kabul edildi.

Oybirliği ile kabul edilen önergede hükümetten ‘‘İsrail’e ülke ve suçsuz vatandaşların maruz kaldığı vahşi saldırılar nedeniyle tam dayanışma ve tüm desteklerin sunulması’’ talep edildi.

Başbakan Olaf Scholz da bu önerge öncesinde mecliste yaptığı konuşmada ‘’Teröristlerin şiddetini lanetliyoruz. Tüm açıklığı ile söylüyoruz. İsrail kendisini ve vatandaşlarını bu barbar saldırıya karşı uluslararası hukuka göre resmen savunma hakkına sahiptir’’ ifadesini kullandı.

ALMANYA’NIN YERİ İSRAİL’İN YANI

Scholz 5 partinin ortaklaşa verdiği dayanışma önergesinden duyduğu memnuniyete de vurgu yaparak ‘’ Şu an Almanya için duracak sadece bir yer var. Sıkıca İsrail’in yanındaki yer’’ dedi.

Hamas ve Hamas’a yakın bütün örgüt ve inisiyatiflerin Almanya’da yasaklanacağını belirten Scholz, ‘‘Nefret ve kışkırtmayı kabul etmiyoruz. Antisemitizme karşı sabrımız yok. Antisemitizme sıfır tolerans‘‘ ifadesini kullandı.

BÖLGEDEKİ ÜLKELERE UYARI

Bölgedeki ülkeleri de uyarıda bulunarak, İsrail’e karşı düşmanca tavır sergilemekten kaçınmalarını talep eden Scholz “İsrail’e saldırmak affedilmez bir hata olur‘‘ dedi. İran’ın son saldırıları desteklediğine dair kesin belgelerin olmadığını belirten Scholz, Hamas’ın İran desteği olmadan böyle bir saldırı gerçekleştiremeyeceğinin altını çizdi.

Scholz, Sisi ve Erdoğan’la görüştüğünü ve Katar Emiri ve Ürdün Kralı’nın da Almanya’yı ziyaret edeceğinin altını çizerek, “Bu kontaklarımı eleştirenlere söylüyorum . Bu dramatik durumda, yardımcı olacak tüm kontaklarımı kullanmamak sorumsuzca olurdu‘‘ diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN