Beyaz Saray sosyal yardımlarla ilgili tweeti silmek zorunda kaldı: Twitter'dan 'popülizm'e geçit yok

Beyaz Saray sosyal yardımlarla ilgili tweeti silmek zorunda kaldı: Twitter'dan 'popülizm'e geçit yok

Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Joe Biden'i öven tweet attı. Ülke de artan sosyal güvenlik yardımları için, "Başkan Biden'ın liderliğinde, yaşlılar son 10 yılda sosyal güvenlik yardımlarında en yüksek artışı aldı." paylaşımı yaptı. Twitter ise Beyaz Saray'ın bu tweetini eksik bilgi içerdiği gerekçesiyle işaretledi. Bu hamle sonrası Beyaz Saray söz konusu tweeti silmek zorunda kaldı.

Beyaz Saray, resmi Twitter hesabından sosyal güvenlik ödemelerine ilişkin yapılan bir Twitter paylaşımını "eksik bilgi içerdiği" gerekçesiyle sildi. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından bugün yapılan bir paylaşımda, "Başkan Biden'ın liderliğinde, yaşlılar son 10 yılda sosyal güvenlik yardımlarında en yüksek artışı aldı." ifadesine yer verildi.

ymnkqap5pkuxfn-r-wwawq.webp

Ancak Twitter, "bilginin doğruluğunu kontrol et" özelliğini kullanarak bu bilginin eksik olduğunu, ödemelerdeki bu artışın nedeninin yüksek enflasyon olduğunu belirtti. 1972 yılında çıkan yasaya göre Sosyal Güvenlik yardımlarının miktarındaki artış oranı enflasyona göre belirleniyor.

BEYAZ SARAY, SÖZ KONUSU PAYLAŞIMI SİLDİ

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise günlük basın brifinginde bu konunun sorulması üzerine, "Bu tweet, eksik bilgi içeriyordu. Biz genelde bir tweet paylaştığımızda bunun bir bağlamı olur ama bunda yoktu." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN