Biden, yerli üretimi artırmak için adım atıyor

Biden, yerli üretimi artırmak için adım atıyor

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Başkan Joe Biden'in dünyanın en büyük tek alıcısı olan ABD hükümetinin satın alma gücünden yararlanarak yerli üretimi artırmak ve yeni teknolojiler için pazarlar yaratmak için adımlar atacağını söyledi.

EDA NARİN | KARAR.COM

ABD Başkanı Joe Biden, federal hükümetin her yıl satın aldığı 600 milyar dolarlık mal ve hizmetleri yapılandıran mevcut "Buy American" hükümlerindeki boşlukları kapatmayı amaçlayan bir yürütme emrini imzalayacak. Feragatnameyi daha şeffaf hale getirmek ve süreci denetlemek için üst düzey bir Beyaz Saray kurulu oluşturulacak.

Biden'in başkanlık kampanyasının temel ilkelerinden biri olan ABD imalatının artırılması, eski Başkan Donald Trump'ınki de dahil olmak üzere önceki yönetimler için can sıkıcı bir zorluktu.

ÇİN' VE DİĞER ÜLKELERE GÖÇ TETİKLENDİ

Daha düşük ücretler ve daha zayıf çevresel standartlar, son yıllarda tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere önemli üretim yeteneklerinin Çin'e ve diğer ülkelere göçünü tetikleyip Kovid-19 salgını sırasında ortaya çıkan kritik boşluklara neden oldu.

ÇİN, ABD'Yİ GERİDE BIRAKTI

Birleşmiş Milletler verilerine göre; Çin, 2010 yılında dünyanın en büyük üreticisi olarak ABD'yi geride bıraktı ve 2018'de küresel üretimin yüzde 28'inden sorumluydu.

Ticaret uzmanları, kritik tedarik zincirlerini yeniden kurmanın ve yenilerini geliştirmenin ABD'nin büyümesi için kritik olduğunu söylüyor.

TİCARET AÇIĞI SON 14 YILIN ZİRVESİNDE

ABD ticaret açığı kasım ayında, son 14 yılın en yüksek seviyesi olan 68 milyar dolara çıktı. Bu artışın nedeni ise işletmelerin rafları yabancı mallarla doldurmak ve yerli fabrikaları yabancı parçalara bağımlı olarak tedarik etmek için çabalayarak ihracattaki artışı dengelemesi oldu.

"ABD SÖZLEŞMELER İÇİN YILDA 600 MİLYAR DOLAR HARCIYOR"

Yetkili, "ABD sözleşmeler için yılda yaklaşık 600 milyar dolar harcıyor ve bu para aynı zamanda endüstriyel gücümüzü canlandırmaya ve yeni teknolojiler için pazarlar yaratmaya yardımcı olabilir" dedi.

ABD YAPIMI OLARAK SATILMASINI ENGELLEMEYİ AMAÇLIYOR

Emir, federal kurumları ABD içeriğini belirlemek için kullanılan eşiği yeniden değerlendirmeye, satın aldığı şirketlerin büyük ölçüde yabancı yapımı malları ithal etmesini ve yalnızca küçük değişiklikler yaptıktan sonra bunları ABD yapımı olarak satmasını engellemeyi amaçlıyor.

"BIDEN'IN ÜCRETLERİ ARTIRMA ÇABASININ BİR PARÇASI"

Yetkili, bu hareketin Biden’ın ücretleri artırma, daha fazla sendika işi yaratma ve ABD tedarik zincirlerini güçlendirme çabasının bir parçası olduğunu söyledi. Biden'ın otomasyonun ve küreselleşmenin Amerika'da iyi maaşlı sendikal işler yapamayacağımız anlamına geldiği şeklindeki yenilgici fikrini kabul etmediğini aktardı.

"MADE IN AMERICA" KAMPANYALARI

Daha fazla ABD yapımı mal satın almadaki zorluk, kısmen birçok temel endüstrideki erozyonun bir yansımasıdır. Wal-Mart da dahil olmak üzere başlıca ABD perakendecileri, tüketicilerin istediği ürünleri elde etmek için daha sonra yabancı üreticileri mahkemeye vermek amacıyla yüksek profilli "Made in America" ​​kampanyaları başlattı. 2015 yılında perakendeciler, Federal Ticaret Komisyonu tarafından ülkede yalnızca kısmen üretilen ürünlerin etiketlenmesi için bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı.

TRUMP'I UYARMIŞLARDI

İş grupları, Trump yönetiminin buradaki "Buy American" emirlerini tıbbi ekipman ve ilaç sektörlerini de kapsayacak şekilde genişletme çabasını hakkında uyararak, pandemi sırasında kıtlığı daha da kötüleştirebilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

"DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ'NÜN TAAHHÜTLERİYLE TUTARLI"

Yetkili, emrin korumacı olarak görülüp görülmeyeceği sorulduğunda, bunun ABD'nin Dünya Ticaret Örgütü kapsamındaki taahhütleriyle tamamen tutarlı olduğunu söyledi. Beyaz Saray'ın küresel kuralları modernize etmek için ticaret ortaklarıyla çalışmayı umduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN