Biden ile Johnson görüştü: Yakın ittifakı derinleştirmek istiyoruz

Biden ile Johnson görüştü: Yakın ittifakı derinleştirmek istiyoruz

İngiltere Başbakanı Johnson ile ABD Başkanı Biden telefonda görüştü. Biden'ı göreve başlaması dolayısıyla tebrik eden Johnson, iki ülke arasındaki 'yakın ittifakı derinleştirmeyi' istediğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

10 NUMARADAN AÇIKLAMA

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, Johnson Biden'ı göreve başlaması dolayısıyla tebrik etti, iki ülke arasındaki 'yakın ittifakı derinleştirmeyi' istediğini söyledi. 

Johnson, Biden'ın iklim değişikliği ile ilgili Paris Anlaşması'na yeniden katılma kararı karşısında memnuniyetini dile getirdi. 

ORTAK DEĞERLERE TEYİT

Johnson ve Biden, İngiltere ile ABD'nin güvenlik ve savunma alanındaki uzun süreli iş birliği temelinde NATO ittifakı ile insan haklarını geliştirme ve demokrasiyi korumaya yönelik ortak değerlere bağlılıklarını yeniden teyit etti.

Liderler ayrıca iki ülke arasında olası bir serbest ticaret anlaşmasının faydalarını ele alındı, şartların izin vermesi halinde buluşmayı kararlaştırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN