Biden'dan İsrail'e tam destek: Ben bir Siyonist’im

Biden'dan İsrail'e tam destek: Ben bir Siyonist’im

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarının dünyada yankıları sürüyor. İsrail'e birçok ülkede tepkiler yükselirken ABD desteğini devam ettiriyor. İsrail'e desteğini yineleyen ABD Başkanı Biden, "Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz, ben Siyonist'im" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Yahudilerin Hanuka Bayramı dolayısıyla 11 Aralık Pazartesi akşamı Beyaz Saray'da düzenlenen resepsiyonda ABD'nin İsrail'e askeri desteği ve son dönemde ABD'de artan antisemitizm ile ilgili konuştu.

The Times of Israel'in haberine göre, Biden, "Onlar (İsrail) Hamas'tan kurtulana kadar askeri yardım sağlamayı sürdüreceğiz ama dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın, kamuoyunun düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

'İSRAİL'E BAĞLILIĞIM SARSILMAZ'

Dünyada ve ABD'de antisemitizmde yaşanan artışı kınayan ABD Başkanı, "(7 Ocak'taki) saldırıdan sonra söylediğim gibi, Yahudi halkının güvenliğine, İsrail'in güvenliğine ve bağımsız bir Yahudi devleti olarak var olma haklarına olan bağlılığım sarsılmaz" dedi.

'BEN BİR SİYONİSTİM'

"Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce 'Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir Siyonist'im' dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim" diyen Biden, "Siyonist olmak için Yahudi olmak zorunda değilsiniz, ben bir Siyonist'im" ifadelerini yineledi.

Biden, "İsrail olmasaydı, dünyada güvende olan bir Yahudi bulunmazdı" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN