BM Gazze'deki korkunç tabloya dikkat çekti: Yardımlar işe yaramayacak

BM Gazze'deki korkunç tabloya dikkat çekti: Yardımlar işe yaramayacak

İsrail ve Hamas arasında 24 Kasım'da ilan edilen insani aranın sona ermesiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar yeniden başladı. Saldırılar sonucunda her geçen gün ağırlaşan tabloya dikkat çeken BM, "İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç bir senaryo ortaya çıkmak üzere" uyarısında bulundu.

Gazze'deki İsrail katliamı sürerken BM yetkilileri dünyaya 'acil mesaj' vermeye devam ediyor. BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığına ve gidecek yer de kalmadığına dikkat çekti. “On binlerce kişiyi yiyecek, su, barınak ve güvenli alan bulmaktan yoksun” diyen Hasting "İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç bir senaryo ortaya çıkmak üzere" uyarısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığına ve gidecek yer de kalmadığına dikkat çekti. Hastings'e göre, İsrail'in saldırılara başlaması, on binlerce kişiyi yiyecek, su, barınak ve güvenli alan bulmaktan yoksun bırakacak.

Lynn Hastings, Gazze'de işlevsiz barınaklar, çökmüş sağlık sistemi, temiz içme suyu eksikliği, zihinsel ve fiziksel olarak tükenmiş insanların yetersiz beslenmesinin halk sağlığına tehdit niteliğinde salgın hastalıkların çıkmasına yol açabileceğine işaret etti.

1kapak-001.jpg

'BM TEK BAŞINA 2.2 MİLYIN İNSANI DESTEKLEYEMEZ'

Gazze'de insani yardım faaliyetleri için alanın 'sürekli daraldığını' ve çalışanların bu faaliyetleri yürütmek için gerekli olan 'en önemli iki rotaya' erişemediğini aktaran Hastings, şunları kaydetti: "BM ve sivil toplum kuruluşları tek başına 2,2 milyonluk nüfusu destekleyemez. Ticari ve kamu sektörlerinin Gazze'ye malzeme getirmesine izin verilmelidir. Buna İsrail'in güvenliğini sağlayacak şekilde yakıt da dahil olmalıdır."

Hastings, "(Gazze'de) İnsani yardım faaliyetlerinin yanıt veremeyeceği daha da korkunç bir senaryo ortaya çıkmak üzere" ifadesini kullandı.

1kapak-002.jpg

'TEK TARAFLI İLAN EDİLEN SÖZDE GÜVENLİ BÖLGELER GÜVENLİ DEĞİL'

Sözde güvenli bölgelerin oluşturulacağına ve çadır kentlerin kurulacağına ilişkin açıklamaların endişe verici olduğunu belirten Hastings, insanların serbestçe hareket edebileceklerine ve ihtiyaç duyulan yerlere yardım ulaştırılabileceğine dair güvenceler verilmeden tek taraflı ilan edilen bu bölgelerin güvenli ya da insani olamayacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN