Bombalı saldırı ile sarsılan Somali'de ağır bilanço: 100 ölü, 300 yaralı

Bombalı saldırı ile sarsılan Somali'de ağır bilanço: 100 ölü, 300 yaralı

Somali'de yaşanan bombalı saldırıda can kaybı artıyor. Ülkenin başkenti Mogadişu'da, bombalı araçlarla yapılan 2 ayrı saldırıda 100 kişi hayatını kaybetti. 300 kişi yaralandı. Hükümet yetkilileri yaralılar için hastanelere acil kan çağrısı yaparken, saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

Somali’nin başkenti Mogadişu'da dün meydana gelen patlamalarda 100’den fazla kişi öldü, en az 300 kişi yaralandı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud terör saldırılarında en az 100 kişinin öldüğünü ve 300’den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

somali1.jpg

Öte yandan, Mogadişu'daki hastaneler acil kan bağışı çağrısı yaptı.

NE OLMUŞTU

Dün ülkenin başkentinde bombalı araçla saldırı yapılmış, çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

somali2.jpg

Polisten yapılan açıklamaya göre ise ilk patlamanın ardından gazeteciler, sağlık ekipleri ve polislerin olay yerine gelmesini takiben ikinci patlama yaşandı.

5689596.jpg

Can kayıplarının çoğu ikinci patlamadan kaynaklandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

somali6.jpg

2017'de aynı bölgede gerçekleştirilen, Afrika Boynuzu ülkelerindeki en büyük bombalı terör saldırısında 600'den fazla kişi ölmüş, 1000'i aşkın kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN