Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Venezuelalı kadınlardan özür diledi

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Venezuelalı kadınlardan özür diledi

Venezuelalı kadınlar için cinsiyetçi sözler kullanan ve bu sözleri büyük tepki toplayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro özür diledi. Bolsonaro yayınladığı video ile Venezuelalı kadınlardan özür dilediğini açıkladı. Bolsonaro, "Venezuelalı kadınlar yaşamını idame ettirmek için fuhuşa yöneliyor" cümlesini kullanmıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yanında eşi Michelle Bolsonaro ve Venezuela muhalefetinin Brezilya'daki temsilcisi Maria Teresa Belandria'nın da olduğu bir video paylaştı.

Bolsonaro, videoda, "Kötü niyetle bağlamından çıkarılan cümlelerim yanlış anlaşılmaya yol açtıysa ya da rahatsız ettiyse Venezuelalı kız kardeşlerimden özür dilerim. Benim sözüm her zaman daha iyisini yapmak, diktatörlükten uzaklaşarak herkesi kucaklamak ve hizmet etmek" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2,5 dakika süren videoda, Bolsonaro, eski İnsan Hakları, Aile ve Kadından Sorumlu Bakan Damares Alves ve eşi Michelle Bolsonaro'nun Venezuelalı kadınları ziyaret ettiğini, onların fuhuşa yönelmediğini ve Brezilya'da yeni bir hayat kurmaya çalıştıklarını söyledi.

Bolsonaro'nun Venezuelalı kızların yaşamını sürdürmek için fuhuşa yöneldiğini ima eden açıklamaları, ülkede büyük tepkiyle karşılanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN