Hollywood yıldızlarından Lula'ya destek yağıyor: Aquaman'in yıldızı Momoa, kalp emojisiyle paylaştı

Hollywood yıldızlarından Lula'ya destek yağıyor: Aquaman'in yıldızı Momoa, kalp emojisiyle paylaştı

Aquaman filminin başrol oyuncusu Jason Momoa, Brezilya'da hafta sonu yapılacak seçimlerde solcu aday Lula'yı desteklediğini belirten paylaşımda bulundu. Daha önce de Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo ve Mark Hamill, Lula'ya desteklerini ifade etmişti.

Brezilya'da bu hafta sonu gerçekleşecek devlet başkanlığı seçimlerinde, sağ görüşlü mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile sol görüşlü önceki Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva yarışıyor.

KALP EMOJİSİYLE PAYLAŞTI

Hollywood'daki pek çok sanatçının Brezilya seçimlerine ilişkin açıklama yapmasının ardından, bir destek duyurusu da Aquaman filminin başrol oyuncusu Jason Momoa'dan geldi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, 43 yaşındaki Momoa, Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Lula'nın seçim anketlerinde önde olduğuna dair bir haberin görüntüsüne yer vererek, görselin üzerine ise kalp emojileri bıraktı.

jason-momoa-lula-destek.jpg

HOLLYWOOD OYUNCULARINDAN LULA'YA DESTEK

Daha önce de Marvel'in Hulk karakterini canlandıran oyuncu Mark Ruffalo, Lula'ya olan desteğini yayınladığı bir video ile duyurmuştu.

Amazon yağmur ormanları ve iklim değişikliğine işaret eden Ruffalo, Brezilyalılara 'seçimlerin küresel etkilerini' göz önünde bulundurmaları çağrısı yapmıştı.

Ruffalo, "Yağmur ormanlarına ve yerli halklara yapılanların, gelecek bin yıl boyunca dünyanın geri kalanına etkileri olacak. Şu anda yağmur ormanlarını en iyi koruyacak olan lider Lula" demişti.

brezilya-baskan-adayi-lula-kimdir-kac-yasinda-nereli.jpg
Luiz Inacio Lula da Silva

DICAPRIO YAPMUR ORMANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Star Wars oyuncusu Mark Hamill ise Twitter'dan "Gelecek senin elinde Brezilya" paylaşımı yapmıştı.

Çevrecilik konusundaki paylaşımlarıyla gündeme gelen, Amazonlar konusundaki paylaşımları nedeniyle Bolsonaro ile sık sık gerilim yaşayan Leonardo DiCaprio, yağmur ormanlarının önemine işaret ederek Brezilyalıları oy kullanmaya teşvik etti.

BREZİLYA BAŞKANINI SEÇİYOR

30 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde Lula'nın yüzde 52'lik destek ile önde olduğu, Bolsonaro'nun ise küçük bir farkla yüzde 48 destek topladığı belirtiliyor.

bolsonaro-lula-tartisma-2.jpg
Luiz Inacio Lula da Silva ve Jair Bolsonaro

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN