Brezilyalı siyasetçi polislere önce el bombası attı ardından tüfekle ateş açtı

Brezilyalı siyasetçi polislere önce el bombası attı ardından tüfekle ateş açtı

Brezilya'da sağcı siyasetçi Roberto Jefferson, kendisini tutuklamaya gelen polislere önce el bombası fırlattı ardından tüfekle ateş açtı. Yaşanan olayda iki polis memuru yaralandı.

Brezilya’da aşırı sağcı devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun müttefiklerinden birisi olan Roberto Jefferson, geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen olayda, kendisini tutuklamaya gelen polislere ateş açarak iki polisi yaraladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Jefferson hakkında daha önce Başyargıç Carmen Lucia'ya hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmıştı. Jefferson, halihazırda başyargıcı tehdit ettiği için ev hapsinde tutuluyordu.

Bolsonaro ise polise ateş açan kimselerin tutuklanması gerektiğini söyleyerek olaya tepki gösterdi.

Hastaneye kaldırılan polisler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ESKİ LİDER DEHŞET SAÇTI

PTB partisinin eski lideri olan 69 yaşındaki Jefferson, el bombası fırlatmasının yanı sıra tüfekle de polislerin üzerine birkaç el ateş açtı, bunun sonucunda polis arabasının ön camı parçalandı.

Yüksek Mahkeme, siyasetçinin ev hapsi şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına karar vermişti.

Ülkede Pazar günü devlet başkanlığı seçiminin ikinci turu gerçekleştirilecek. Bolsonaro ile solcu Luiz Inacio Lula da Silva yarıştığı seçim öncesinde siyasi gerilim artıyor.

Anket sonuçlarına göre Lula, ikinci turdan önde görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN