Cezaevine gönderiliyor: Bolivya’da muhalefet liderine terör kelepçesi

Cezaevine gönderiliyor: Bolivya’da muhalefet liderine terör kelepçesi

Bolivya polisi, muhalefet lideri Luis Fernando Camacho'yu ‘terörizm’ suçlamasıyla tutukladı. Güney Amerika ülkesinde savcılık, 2020'de cumhurbaşkanlığına aday olan Santa Cruz Valisi Camacho'nun tutuklandığını doğruladı.

Savcılık, tutuklamanın ülkenin eski lideri Evo Morales'in 2019'da devrilmesiyle bağlantılı olduğunu açıkladı. Ekim ayında çıkarılan bir tutuklama emrinde, daha fazla ayrıntı verilmeden, Camacho ‘terörizm’ ile suçladı. Protestolarda sık sık elinde İncil ve boynunda tespihle görülen vali, 2019'da Morales'in iktidardan ayrılmasını talep eden bazı gösterilere öncülük etmişti.

‘ACIMASIZCA KAÇIRILDI’

43 yaşındaki Camacho'nun iletişim ekibi, kendisine yöneltilen suçlamaların doğruluk ve güvenilirlikten yoksun olduğunu belirten bir bildiri yayınladı. Ekibinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, polis tarafından "acımasızca kaçırıldığını" ve Bolivya'daki "özgürlük ve demokrasi" mücadelesindeki rolünden gurur duyduğunu söyledi.

Santa Cruz şehrinden La Paz'daki bir karakola nakledilen Camacho, Morales'in tutuklanmak üzere görevden alınmasıyla bağlantılı ikinci yüksek profilli siyasi figür oldu. Eski cumhurbaşkanı Jeanine Anez, darbe planlamaktan suçlu bulunduktan sonra bu yılın başlarında hapse atılmıştı.

BÖLGE KAYNIYOR

Camacho'nun tutuklanmasının ardından, protestocular toplanarak savcılık ofisinin ateşe verdi ve bazı yolları kapattı. Tutuklama, Peru’nun eski lideri Pedro Castillo'nun meclisi yasa dışı bir şekilde feshetmeye teşebbüsten devrilmesi, tutuklanması ve 18 ay boyunca tutuklu yargılanmasıyla aynı aya denk geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN