Cezayir ile İtalya arasında 420 milyon euroluk ‘buğday’ anlaşması

Cezayir ile İtalya arasında 420 milyon euroluk ‘buğday’ anlaşması

Cezayir ile İtalya’dan yetkililer, Cezayir’in Teymeymun vilayetinde buğday ve baklagiller üretimi için 420 milyon euroluk yatırım anlaşması imzaladı.

Cezayir Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yusuf Şerfe ile İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, buğday ve baklagiller üretimine ilişkin anlaşma için imza töreni düzenledi.

Bakan Şerfe, törende yaptığı açıklamada, anlaşma gereği Cezayir'in güneybatısında yer alan Teymeymun vilayetinde buğday ve baklagiller üretimi için İtalya merkezli bir firmaya 36 bin hektar arazinin tahsis edileceğini söyledi.

‘İLK MAHSUL 2025’TE’

Tarım alanındaki yatırım projesinin 420 milyon euro değerinde olduğuna dikkati çeken Şerfe, ilk mahsulün 2025'te alınması üzere projenin 3 yıl süreceğini belirtti.

Tarım ürünlerinin işlenmesi için sanayi alanında birtakım yatırımların olacağını aktaran Şerfe, proje kapsamında 170 bin ton makarnalık buğday, 11 bin ton nohut ve 6 bin ton mercimek üretiminin hedeflendiğini ifade etti.

Projenin yüzde 51'inin İtalya tarafından, geriye kalanın Cezayir tarafından finanse edileceğini vurgulayan Şerfe, İtalya'yla yapılan bu ortaklıkla makarnalık buğday üretimi başta olmak üzere Cezayir'in kendi kendine yeterli hale gelmesini hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Şerfe, Cezayir'in halihazırda makarnalık buğday ihtiyacının yüzde 80'ini yerli ürettiği, geriye kalan yüzde 20'lik kısmını da ithal ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN