Cezayir'den Filistin'e tarihi destek: 35 gazete tek manşet

Cezayir'den Filistin'e tarihi destek: 35 gazete tek manşet

İsrail'in sivilleri katletmeye devam ettiği Filistin'e destek olmak isteyen Cezayir gazeteleri, bugün tek manşetle çıktı. Gazze'den bir fotoğraf kullanarak, “Gazze... Gerçeği öldüren medya” manşetini seçen gazeteler, İsrail yanlısı yayın yapan medya kuruluşlarına da tepki gösterdi.

İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin topraklarındaki katliama tepki göstermek amacıyla Cezayir gazeteleri, tek manşetle çıktı.

Ülke genelinde yayın yapan ulusal gazeteler, Batı medyasının taraflılığına ve İsrail’in saldırılarının dehşetini görmezden geldiğine dikkati çekmek için Gazze'den bir fotoğrafla, “Gazze... Gerçeği öldüren medya” manşetini seçti.

Arapça ve Fransızca yayın yapan ülkenin en büyük 35 gazetesinin aynı manşetle çıkması Cezayir tarihine bir ilke olarak geçti.

2-001.jpg

'İSRAİL YANLISI YAYINLARI KINIYORUZ'

Söz konusu 35 gazetenin genel yayın yönetmenleri tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, “Biz, Cezayirli medya mensupları olarak, Siyonist rejimin Gazze'deki savunmasız insanlara yönelik barbarca saldırısını kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, Batı medyasının İsrail yanlısı yayın yaptığına dikkati çekilerek, “Aynı şekilde Batı medyasının mesleki ve ahlaki ilkelerden yoksun bir şekilde İsrail yanlısı yayınlarını da kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

ULUSAL GAZETECİLİK GÜNÜ'NE DENK GELDİ

Şuruk Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrezzak Bulkamh da, yaptığı açıklamada, bu girişimin her yıl 22 Ekim'de kutlanan Ulusal Gazetecilik Günü’ne denk geldiğini aktararak, gazetelerin bu manşetle Filistin halkıyla dayanışmayı amaçladığını belirtti.

Batı medyasının çok açık bir şekilde bu savaşta İsrail yanlısı yayın yaptığını dile getiren Bulkamh, söz konusu basının böylece tüm mesleki ve ahlaki ilkeleri ihlal ettiğini vurguladı.

Batı medyasının İsrail’in propaganda aletine dönüştüğünü ifade eden Bulkamh, bu “sorumsuzluğa” karşı, Cezayirli basın mensupları olarak insani ve mesleki taraflarını temsil eden tek bir manşetle çıkma kararı aldıklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN