Çin baskıyı sürdürürken… ABD’den Tayvan ordusuna 619 milyon dolarlık takviye

Çin baskıyı sürdürürken… ABD’den Tayvan ordusuna 619 milyon dolarlık takviye

Son aylarda Çin, Tayvan’a yönelik baskılarını artırırken, ABD, Tayvan'a F-16 filosu için füzelerle beraber 619 milyon dolarlık yeni silah satışını onayladı. Silah hamlesinin, son yıllarda zaten krizde olan ABD ve Çin arasındaki ilişkileri daha da germesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tayvan'a 200 uçaksavar Gelişmiş Orta Menzilli Havadan Havaya Füze ve karayı vurabilen 100 AGM-88B füzesini içeren silah ve ekipman satışını onaylandığı belirtildi.

619 milyon dolarlık anlaşmayla ilgili açıklamada, "Önerilen satış, alıcının hava sahasının savunmasını, bölgesel güvenliğini ve ABD ile birlikte çalışabilirliğini sağlama kabiliyetine katkıda bulunacak" denildi.

‘ÇİN’DEN GELEN TEHDİTLERLE BAŞA ÇIKACAĞIZ’

Tayvan Savunma Bakanlığı, füzelerin "Çin’den gelen tehditler ve provokasyonlarla başa çıkmak için hava sahasını etkin bir şekilde savunmaya" yardımcı olacağını ve savunma stoklarını artıracağını söyledi. Tayvan, Pekin egemenlik iddialarına karşı mücadele verirken, son üç yıldır Çin'in ada yakınlarında artan askeri faaliyetlerinden şikayet ediyor.

Çin, Taipei'de neden olduğu öfkeye rağmen, toprak bütünlüğünü savunmaya ve ABD'yi Tayvan'la "gizli anlaşmaya" karşı uyarmaya çalışırken, bölgedeki faaliyetlerinin haklı olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN