Cinayet şüphelisi linç edilerek öldürüldü: Polis öfkeli kalabalığın kadına saldırmasına seyirci kaldı

Cinayet şüphelisi linç edilerek öldürüldü: Polis öfkeli kalabalığın kadına saldırmasına seyirci kaldı

Meksika'da infial yaratan sekiz yaşındaki kız çocuğu cinayetinde halkın öfkesi dinmedi. Çocuk cinayetinin baş şüphelisi kadın, polisi protesto etmek için toplanan öfkeli kalabalık tarafından dövülerek öldürüldü. Sosyal medyada paylaşılan, şüphelinin polis arabasından indirilerek linç edildiği görüntülerde polisin yaşananlara seyirci kaldığı görüldü. Öte yandan öldürülen çocuğun annesi de kızının bulunması için polisin harekete geçmediğini belirtti.

Meksika'nın güneyinde Camila Gómez isimli 8 yaşındaki çocuk çarşamba günü yüzme havuzunu kullanmak için komşusunun evine girdikten sonra kayboldu. Anne, birkaç saat sonra aldığı kızının serbest bırakılması karşılığında fidye talep eden telefon ve mesajların ardından polise gitti.

Anne, polise kızın bulunduğu evi gösteren görüntüleri verdiğini ancak polisin, harekete geçme isteğini görmezden geldiğini söyledi.

BBC'nin aktardığına göre, ertesi gün Camila'nın cansız bedeni Taxco şehrinin yakınlarında yol kenarında bulundu. Cinayetin ardından kentte şiddetli protestolar başladı.

POLİS ARACINDAN İNDİRİP ÖLDÜRDÜLER

Yerel yetkililer daha sonra bir kadın ve iki erkeği ağırlaştırılmış cinayetten soruşturduklarını doğruladı. Camila'nın yakınları da Taxco'daki kalabalığa katılarak polisi protesto ederek adalet talep etti.

Öfkeli kalabalık bir yolu kapattı ve arabaları devirdi. 8 yaşındaki kızı öldürdüklerine inandıkları 3 kişinin etrafını sardı. Ardından cinayet şüphelisi kadını polis aracından indirip döverek öldürdü.

123132132.jpg

Linç kalabalığının sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, polisin cinayet şüphelisi kadının uğradığı saldırıya seyirci kaldığı görüldü.

LİNÇ ÖLÜMLERİ İLK DEĞİL

Meksika'da çocuklara karşı suç işlediğinden şüphelenilen kişilere yönelik linç girişimleri ilk kez yaşanmıyor. Haziran 2022'de bir politikacı, çocuk kaçırma olayına karıştığı suçlamalarının internette yayılmasının ardından yaklaşık 200 kişilik bir kalabalık tarafından dövülerek öldürülmüştü.

Kasım 2018'de ise Meksika'nın orta kesimindeki Puebla eyaletinde bir dükkan sahibi, WhatsApp'ta yayılan benzer söylentilerin ardından yakılarak öldürüldü. Meksika ayrıca dünyanın en yüksek kadına yönelik şiddet oranına sahip ülkelerden biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN