Karantina önlemlerine protesto: Çin’de ‘sıfır Kovid’ kaosu

Karantina önlemlerine protesto: Çin’de ‘sıfır Kovid’ kaosu

Çin’in güneyindeki Guangzhou kentinde çok sayıda kişi, “Sıfır Covid politikası” kapsamında uygulanan karantina önlemlerini protesto etti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda kalabalığın bir polis arabasını devirdiği, Kovid önleme bariyerleri yıktığı ve mahalle sakinlerinin evlerinin pencerelerinden bağırarak onlara destek verdiği görüldü.

Tekstil imalatının ve kumaş üretiminin merkezi olan bölgede büyük bölümü Çin’in Hubey eyaletinden gelen yüz binlerce göçmen işçi yaşıyor. Huzursuzluğun, kentteki vakaların artması ve Hayzu ilçesinin kısmi karantinaya alınmasının ardından sağlık görevlilerinin Kovid-19 testi pozitif çıkan bazı işçileri memleketlerine geri göndermek istemesinden kaynaklandığı sanılıyor.

18 milyon nüfusuyla Çin’in en büyük üçüncü kenti Guangzhou’nun büyük bölümünde geçen hafta kısmi kapanmaya gidilmişti. Tedbirlere rağmen kentte vaka artışı sürüyor. Günlük vaka sayısı 9 Kasım’da 2500’ü aşarken son 24 saatte 5 bin 124 vaka tespit edildi. Vakaların nüfusa oranla az olmasına ve büyük bölümünün hastalık belirtisi göstermemesine rağmen Çin, “sıfır vaka” olarak adlandırılan katı salgın kontrol tedbirlerini uygulamaya devam ediyor.

Tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor. Önceki gün Çin, Nisan ayından bu yana görülen en yüksek seviye olan 17 bin 772 yeni yerel Kovid-19 enfeksiyonu bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN