Taylandlı bir YouTuber'a yarasa cezası: 5 yıl hapis ya da 260 bin Türk Lirası para cezasıyla karşı karşıya

Taylandlı bir YouTuber'a yarasa cezası: 5 yıl hapis ya da 260 bin Türk Lirası para cezasıyla karşı karşıya

Tayland'da bir YouTuber, koruma altındaki bir yarasa türüyle yapılmış bir kase çorbayı içtiği videoyu yayımlamasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tepkilerin odağına oturan YouTuber, görüntüler için özür dileyerek bir daha söz konusu hayvanları yemeyeceğini ifade etti.

Tayland'da bir YouTuber'ın yayımladığı video onu hedef haline getirdi. Telegraph'da yer alan habere göre Blogger Phonchanok Srisunaklua'nın yarasa çorbası içtiği görüntüleri, tepkilerin odağına oturdu. Srisunaklua'nın paylaşımı öfkeye yol açtı.

YouTuber, yarasaları Tayland'ın kuzeyindeki Laos sınırına yakın bir pazardan satın aldığını ifade etti. Aynı bölgenin, koronavirüs pandemisini tetikleyen Sars-Cov-2'nin en yakın akrabası olan yarasalara da ev sahipliği yaptığı aktarıldı.

"BİR DAHA YEMEYECEĞİM"

YouTuber, tepki çeken görüntüler sonrası özür diledi. Phonchanok Srisunaklua bir daha söz konusu hayvanları yemeyeceğini kamuoyuyla paylaştı. Görüntüler nedeniyle Yaban Hayatı Koruma Yasasını ihlal etmekten tutuklanan Phonchano, 5 yıla kadar hapis veya 500 bin baht (yaklaşık 260 bin Türk Lirası) para cezası alacak.

“YARASALARLA UĞRAŞMAMALISINIZ”

Uzmanlar ise söz konusu durumların önüne geçmek için uyarılarda bulunuyor. Bangkok Chulalongkorn Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Profesör Teerawat Hemajuta, “Yarasalarla uğraşmamalısınız” dedi. Söz konusu memeli hayvanların, insanlar için ölümcül olabilecek patojenler içerdiği kaydedildi.

Araştırmacılar, Güneydoğu Asya ve Çin'in güneyinde her yıl yaklaşık 400 bin insanın yarasalar tarafından taşınan koronavirüslerle enfekte olduğunu tahmin ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN