Çocuklar ağladı, onlar güldü, biz ise izlerken utandık! Yeni TikTok akımı 'Nasıl ebeveyn olunmaz?' dersi gibi...

TikTok'taki utanç verici akımlara bir yenisi eklendi. Etkileşim için anne-babaların yaptığı utanç verici şeylerin son örneği kek yapma bahanesiyle çocukların kafasında yumurta kırma videoları akım haline geldi. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu bu videolara tepki gösterirken pedagog ve psikologlar ise bu hareketle çocukların anne babaya olan güveninin zedelendiği görüşünde.

Sosyal medya platformu TikTok'ta ortaya çıkan "yumurta kırma meydan okuması" internet aleminin gündeminde.

Tepki çeken videolarda anneler çocuklarını birlikte kek yapıyorlarmış gibi kandırıp kamera karşısına geçirerek hiç beklemedikleri bir anda kafalarında yumurta kırarak tepkilerini kaydediyor. Çocukların çoğunun canının yandığı ve ağladığı görülürken bazıları ise anneleri güldüğü için kendini gülmeye zorluyor. Çocuk istismarı eleştirileri alan akım tepki çekiyor.

cocugunun-kafasinda-yumurta-kiran-anneler2.jpg

ÇOK SAYIDA ELEŞTİRİ ALDI

Diğer sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde paylaşılan videolar çok sayıda eleştiri aldı. İşte o yorumlardan bazıları:

"Zavallı bebek, çok incinmiş ve kafası karışmış görünüyordu"

"Zavallı şey. Seninle kek yapacağı için gerçekten heyecanlı görünüyordu, Tek gülen sendin."

"İşte bu şekilde çocuğunun güvenini kaybedersin"

cocugunun-kafasinda-yumurta-kiran-anneler.jpg

'BU KADAR MI SIKILDIK?'

TikTok'ta @mom.charted olarak bilinen ve ebeveynlerin bu tür paylaşımları hakkında sık sık eleştirilerde bulunan Sarah Adams ise şu tepkiyi verdi:

“O videoları gördüğümde, 'Ebeveynler olarak bu kadar mı sıkıldık ve içerik için çaresiz haldeyiz?' diye düşünüyorum. Dünyamızın bir parçası olmak çok tüketici olduğu için internette gönderi paylaşmaya bu kadar çok mu ihtiyacımız var? Ve şimdi 2023'te, insanları eğlendirmek için, çevrimiçi olarak herkese açık bir şekilde yayınlayabileceğimiz eğlenceli bir tepkileri olması umuduyla çocuklarımızın kafalarına yumurtaları kırıyoruz..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN