DSÖ Başkanı tarih verdi: Kovid-19’un sonu geliyor

DSÖ Başkanı tarih verdi: Kovid-19’un sonu geliyor

Tüm dünyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgınının biteceğine ilişkin üst düzey bir isimden açıklama geldi. DSÖ’nün başında bulunan Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının bu yılın sonuna kadar küresel acil durum olarak görülmeyeceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, haftalık bildirilen ölüm sayısının, üç yıl önce 11 Mart 2020'de koronavirüs (Kovid-19) salgınını tanımlamak için ‘pandemi’ kelimesini ilk kez kullandığı zamana göre artık daha düşük olduğunu kaydetti.

‘SALGINDAN DERSLER ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR’

Ghebreyesus, pandeminin bu yıl sona erebileceğini söylerken, virüs nedeniyle yaklaşık 7 milyon kişinin hayatını kaybettiğini hatırlamanın ve salgından dersler çıkarmanın önemli olduğunu vurgulayarak “Bunu yapmazsak, on yıllardır salgın hastalıklara verilen küresel tepkinin ayırt edici özelliği olan panik ve ihmal döngüsünü tekrarlayacağız” dedi.

DSÖ Başkanı, salgından çıkarılacak üç ana sonuca ilişkin, ilk olarak halk sağlığının önemine değinerek her gelir seviyesinden tüm ülkeleri salgınları mümkün olan en erken aşamalarda tespit edebilen güçlü bir sağlık sistemine yatırım yapmaya çağırdı.

‘KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ’

İkinci olarak bilimin önemi ve nihayetinde "pandemiye müdahaleyi engelleyen ve hayatlara mal olan" maske, aşı ve tecrit gibi konuları siyasallaştırmanın tehlikelerine vurgu yaptı. Son olarak, iş birliğinin önemli olduğunu söyledi.

Tedros, koronavirüs salgınının belirleyici özelliklerinden birinin uluslararası toplum nezdinde “milliyetçilik” nedeniyle iş birliği ve koordinasyon eksikliği olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN