DSÖ kırmızı alarmı verdi: Can alan virüste vakalar artıyor

DSÖ kırmızı alarmı verdi: Can alan virüste vakalar artıyor

DSÖ, ölümcül bir virüs olan Nipah virüsünün artan vakalarıyla ilgili bir uyarı yayımladı. Bangladeş'te iki kişinin Nipah virüsüne yakalanması ve her iki vakada da ölümün gerçekleşmesi üzerine DSÖ, bir acil durum bildirimi yayınladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 pandemisi ile mücadele ederken, ölümcül bir virüs olan Nipah virüsünün artan vakalarıyla ilgili bir uyarı yayımladı. DSÖ, Bangladeş'te iki kişinin bu virüse yakalanması ve her iki vakada da ölümün gerçekleşmesi üzerine bir acil durum bildirimi yayınladı.

TEŞHİS EDİLMESİ ZOR OLUYOR

DSÖ'ye göre, 38 yaşında bir erkek ve üç yaşında bir kız çocuğunun Nipah virüsünden kaynaklanan enfeksiyon sonucu hayatını kaybetmesi, virüsün ciddiyetini vurguladı. Nipah virüsü enfeksiyonuyla ilişkili belirti ve semptomların spesifik olmadığı, bu nedenle teşhisin genellikle zor olduğu belirtiliyor.

Nipah virüsü, enfekte olan hayvanlarla veya onların salyası, idrarı ve dışkısı ile temas ederek insanlara bulaşabilen bir hastalık olarak biliniyor. Virüsün doğal konakçıları arasında meyve yarasaları ve uçan tilkiler bulunuyor.

ÖNLEM ÇAĞRISI

DSÖ, Nipah virüsüne karşı herhangi bir tedavi veya aşı bulunmadığına dikkat çekerek, virüsün son derece endişe verici olduğunu vurguladı. Bu nedenle, hastalığın kontrol altına alınması için etkili önlemlerin alınması gerektiği ifade ediliyor.

Birleşik Krallık'ta Nipah virüsü, yüksek sonuçları olan bulaşıcı bir hastalık olarak sınıflandırılıyor. Bu nedenle, virüsün yayılmasını önlemek için uluslararası işbirliği ve koordinasyonun önemi üzerinde duruluyor.

DSÖ'nün bu uyarısı, dünya genelinde sağlık otoriteleri ve hükümetleri tarafından dikkate alınarak, virüsün kontrol altına alınması ve salgının önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiği yönünde bir çağrı olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN