Duayen yatırımcıdan korkutan uyarı: Nükleer savaştan sonra en büyük tehlike

Duayen  yatırımcıdan korkutan uyarı: Nükleer savaştan sonra en büyük tehlike

Kripto para eleştirileriyle bilinen, dünyaca ünlü duayen yatırımcı Charlie Munger küresel ölçekte artan enflasyona ilişkin açıklama yaptı. Yüksek enflasyonun nükleer savaştan daha önemli bir tehlike olduğunu aktaran Munger, bu durumun Amerika için çok büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

Amerikalı milyarder, yatırımcı ve iş insanı Charlie Munger, Amerika için büyük tehlike olan yüksek enflasyonun, demokrasileri yok ettiğini hatta Roma İmparatorluğu'nun hiperenflasyon yüzünden çöktüğünü söyledi.

"KEŞKE KRİPTO PARA BİR AN ÖNCE YASAKLANSA"

Kripto para piyasasına ilişkin olumsuz açıklamalarıyla da adını duyuran Munger, bu piyasaya hiç girmediğini belirterek, “Keşke bir an önce yasaklansa” ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Çinlileri kripto paraları yasaklama konusunda takdir ettiğini belirten Munger, tüm gelişim sürecinin tiksindirici olduğunu ve medeniyetin çıkarına olmadığını söyledi.

"BANKALARIN HEPSİ FED'LE ENTEGRE DURUMDA"

Munger, Fed’in dijital para çıkarma planıyla ilgili, “Fed eğer para çıkarmak istiyorsa çıkarabilir. Bizim halihazırda dijital paramız var, adı da banka hesabı. Bankaların hepsi Fed’in sistemiyle entegre bir halde” dedi.

Enflasyonun ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Munger, tarihsel olarak bakıldığında çok fazla para basmanın çok büyük sıkıntılara neden olduğunun altını çizdi.

Munger, “Enflasyon çok önemli bir konu, hatta demokrasilerin ölüm sebebidir. Enflasyon büyük bir tehlike” dedikten sonra Roma İmparatorluğu’nun hiperenflasyon yüzünden çöktüğüne dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN