Dünyaca ünlü banka kabus gibi haberi verdi! Petrole büyük zam kapıda: O rakamın üzerini göreceğiz

Dünyaca ünlü banka kabus gibi haberi verdi! Petrole büyük zam kapıda: O rakamın üzerini göreceğiz

Dünya devi o bankadan kötü haber geldi. Yeni yıldan itibaren petrol fiyatlarında okkalı zamların gelmesi bekleniyor. O seviyenin bile üzerine çıkacağını işaret eden yatırım bankası, küresel enflasyonist hareketine dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Son 3 yıldır dünya üzerinde etkili olan ekonomik sorunlar, ülkemizde etkisini tüm şiddetiyle gösteriyor. Dünyanın birçok ülkesinde serbest piyasa bozulurken, pandeminin bu etkiyi sağladığı düşünülüyor. Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında merkez bankaları tarafından faiz artırma kararı sonrasında yaşanan pahalılık dikkat çekti. Ünlü yatırım bankası bu kez gözünü petrole dikti.

DÜNYA DEVİ TAHMİNDE BULUNDU

ABD enflasyon verilerinin düşmeye başlamasıyla birlikte ilk açıklama dev yatırım bankasından geldi. Uzman analistlerin de katıldığı raporda, dünya üzerinde artış göstererek jeopolitik riskler konu oldu.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaları işaret ederek, OPEC+ tarafından yeni yılın ilk çeyreğinde ek kesintileri gerekçe göstereceğini tahmin ediyor. Günümüzde 93 dolardan işlem gören petrol fiyatlarının uzun süre boyunca yüksek fiyatı görülebileceği konusunda dünya devi tahminde bulundu.

petrol-l4eb-cover.jpg

YENİ YILDA PETROL TAHMİNİ

Goldman Sachs tahminlerine göre, ek kesintilerin altından petrol fiyatlarının 100 doların üzerinde kalıcılığı yakalaması bekleniyor. Petrol fiyatlarındaki artıştan özellikle, gelişmekte olan ülkeler arasında bulunan Türkiye'nin de etkileneceği gündemde.

Pazarları çok sert vuracağı iddia edilen petrol fiyatlarındaki artışın banka tarafından 2024 yılında 80 - 100 dolar aralığını takip edeceği paylaşıldı. Petrol fiyatlarında 10 dolarlık yükselişin ABD ekonomistin 0,4 puanlık bir enflasyon artışına neden olacak.

1200x800-brent-petrolun-varili-7347-dolar-1631520376025.webp

ZAMLAR BEKLENENDEN FAZLA GELECEK

Küreselde düşüş gösteren gıda fiyatlarının yeniden yükselebileceği gündeme taşındı. Petrol fiyatlarındaki artışla beraber çiftçilik, tarım ve petrol ürünleriyle bağlantılı olan tüm ürünlerde zam bekleniyor. Fiyat yükselişlerinin kapıya dayandığını söyleyen Goldman Sachs, ekonomide, dolaşımda olan ürünlere ve hizmete beklenenden daha fazla zam gelebileceğine dair uyarılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN