Duyan buraya akın ediyor, duyan inanamıyor! Evler resmen bedava: Giden anında yerleşiyor

Duyan buraya akın ediyor, duyan inanamıyor! Evler resmen bedava: Giden anında yerleşiyor

Nüfusun hızla azaldığı o ülke kırsal bölgedeki nüfus azalması ile mücadele etmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Akiya Projesi başlatan ülke, terk edilen ve boş kalan evlerin yeniden değerlendirilmesi ve kırsal kesimlerin canlandırılmasını hedefliyor…

Japonya’da nüfus git gide azalırken boş konut sayısı da artıyor. Bu durumla başa çıkmak isteyen ülke ise boş konutlar için internet sitelerinde “bedava ev” ilanları yayınlıyor.

“BEDAVA” İLANLAR DİKKAT ÇEKİYOR

100 yaş üzeri nüfusta rekor kıran Japonya’da, hayatını kaybedenlerin evleri ülke için büyük bir sorun haline geldi. Ölen büyüklerinden kalan evlere ihtiyacı olmayan vatandaşlar, vergi ödememek ve evlerin bakımını üstlenmemek için evlerle ilgilenmiyor.

Bu durumdan dolayı ise çözümü internette bulunan emlak sitelerine bedava ilanı vermekte buldular. Yetkililer ise ülkenin çeşitli şehirlerinden verilen söz konusu ilanlara turistler tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

japonya-akiya-projesi-1.jpg

AKİYA PROJESİ BAŞLATILDI

Hükümet tarafından başlatılan Akiya Projesi kapsamında gençler ev sahibi olma imkanı buluyor. Fakat bunun için başı şartlar aranıyor. Mesela; 43 yaşından büyük olmayan ve ilkokula giden bir çocuk sahibi olmaları gerekiyor. Aynı zamanda ücret ödemeden aldıkları evi de kendi imkanlarıyla restore etmeleri şart.

japonya-akiya-projesi-2.jpg

AKİYA PROJESİ NE OLUYOR?

Akiya Projesi, Japonya’da bulunan boş evlerin tekrardan kullanılabilir hale getirilmesini amaçlayan bir proje. Hükümet ile yerel yönetimler, bu evleri düşük maliyetten veya ücretsiz olarak yeni sahiplerine kavuşturuyor. Projedeki asıl amaç, kırsal bölgelere yeni yerleşimciler çekerek bölgelerin ekonomik ve sosyal olarak canlanmasını sağlamak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN