Elon Musk'ın Ukrayna açıklamasına küfürlü tepki: Sana diplomatik yolla yanıt veriyorum!

Elon Musk'ın Ukrayna açıklamasına küfürlü tepki: Sana diplomatik yolla yanıt veriyorum!

Dünyaca ünlü iş insanı ve girişimci Elon Musk, Twitter hesabından Ukrayna'nın Rusya tarafından ilhak edilen bölgeleri hakkında anket yaptı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Elon Musk hakkında ayrı bir anket açtı. Ukrayna'nın Almanya Büyükelçisi Andriy Melnyk'in küfürle verdiği Elon Musk, yaşanan tartışmanın sonunda "Biz Ukrayna yanlısıyız" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı saldırılar devam ederken, 30 Eylül 2022 günü de Ukrayna'nın dört bölgesi Rusya tarafından ilhak edildi.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter hesabından Ukrayna-Rusya barışına ilişkin şu anketi düzenledi ve kullanıcılardan 'evet' ya da 'hayır' yanıtı vermelerini istedi.

"Rusya-Ukrayna barışı:

- BM gözetiminde ilhak edilen bölgelerin seçimlerinin yeniden yapılması. Rusya, eğer halkın iradesi buysa gitmeli.

- Kırım, resmen Rusya'nın bir parçası olarak tanınmalı.

- Kırım'a su temini güvence altına alınmalı.

- Ukrayna tarafsız kalmalı."

elon-musk-ukrayna-twitter-1.jpg

Elon Musk, kısa bir süre sonra yaptığı ankette ise kullanıcılara, "O zaman şunu deneyelim: Rusya'nın mı yoksa Ukrayna'nın mı parçası olduklarına Donbas ve Kırım'da yaşayan insanların iradesi karar vermeli" sorusunu yöneltti.

elon-musk-ukrayna-twitter-2.jpg

ZELENSKIY'DEN 'ELON MUSK' ANKETİ

Elon Musk'ın anketleri sosyal medyada tartışma yaratırken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sorduğu soruyla Musk'a yanıt verdi.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından kullanıcılara "Hangi Elon Musk daha çok seviyorsunuz? Ukrayna'yı destekleyen ya da Rusya'yı destekleyen?" sorusunu sordu.

elon-musk-ukrayna-twitter-3.jpg

MUSK: BİZ UKRAYNA YANLISIYIZ

Ukrayna'nın Almanya Büyükelçisi Andriy Melnyk, Elon Musk'ın açıklamalarına sert bir şekilde tepki göstererek, "S...tir git Elon Musk sana diplomatik yolla yanıt veriyorum" dedi.

Gelen tepkileri umursamadığını dile getiren Musk, "Rusya, Ukrayna'nın 3 katından fazla nüfusa sahip, bu yüzden Ukrayna'nın tamamen bir zafer kazanması pek olası değil. Milyonlarca insanın ölme ihtimalini umursuyorum. Eğer Ukrayna'da insanları önemsiyorsanız barışı arayın."

Şubat ayından Rusya'nın işgali sebebiyle Ukrayna'da internetin kesintiye uğradığı günleri hatırlatan Musk, "SpaceX, Starlink'i etkinleştirmek ve desteklemek için Ukrayna'da şu ana kadar 80 milyon dolara yakın para harcadı. Rusya'ya desteğimiz 0 dolar. Açıkçası, biz Ukrayna yanlısıyız." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN