Elon Musk'a sahnede soğuk duş: Alkış beklerken yuhalandı

Elon Musk'a sahnede soğuk duş: Alkış beklerken yuhalandı

Twitter'ı satın aldıktan sonra çok sayıda çalışanını işten çıkaran Elon Musk, komedyen Dave Chappelle'in gösterisinde davet üzerine çıktığı sahneye yuhalandı. Chappelle de, "Kovduğun insanlardan bazıları seyirciler arasında gibi görünüyor" dedi.

ABD'nin San Francisco kentindeki Chase Center'da dün (12 Aralık Pazartesi günü) gösteri düzenleyen komedyen Dave Chappelle, "Hanımlar ve beyler, dünyanın en zengin adamı için biraz gürültü çıkarın" diyerek iş insansı Elon Musk'ı sahneye davet etti.

ALKIŞ BEKLERKEN YUHALANDI

Twitter, SpaceX ve Tesla'nın sahibi Elon Musk da sahneye Dünya Kupası'nda gol atmışçasına kollarını açarak geldi fakat sonuç beklediğinden farklıydı.

Dünyanın en zengin insanı sahneye çıkar çıkmaz yuhalamalar başladı. Sahnede kaldığı 10 dakikalık zamanın büyük çoğunluğu da yuhalamalarla geçti.

Yuhalama sesleri salonda yankılanırken Musk kadar şaşkın gözüken Chappelle, sahne konuğuna, "İhtilaf işte, dostum. Bunu beklemiyordun değil mi?" diye sordu.

"KOVDUĞUN ÇALIŞANLARDAN BAZILARI SEYİRCİLER ARASINDA"

ABD'deki en demokrat şehirlerden biri olan San Francisco aynı zamanda, Musk'ın ekimde 44 milyar dolara satın aldıktan sonra binlerce çalışanını işten çıkardığı ve kalanlara da 'uzun saatler çalışmaları gerektiğini' söylediği Twitter'ın merkezinin bulunduğu şehir.

Chappelle de buna atıfla, "Kovduğun insanlardan bazıları seyirciler arasında gibi görünüyor" dedi.

Tepkiden şaşıran Musk, Chappelle'e "Dave, ne diyeyim" diye sordu. Komedyen arkadaşıysa, "Hiçbir şey söyleme. Bu sesi duyuyor musun Elon? Bu, sivil huzursuzluğun sesi" diye yanıt verdi.

elon-musk-yuhalandi-1.jpg

FAUCI'NİN YARGILANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Musk'ın son günlerde ABD'de pandemi yönetiminden sorumlu Anthony Fauci'nin yargılanması gerektiğini transfobik sözlerle söylemesi ve Kovid-19'u yalanlayan dezenformasyon paylaşımları yapması da sahnede aldığı tepkinin sebebi olsa gerek.

Dünyanın en zengin insanı satın almadan önce 'siyasi olarak tarafsız kalması gerektiğini' söylediği Twitter'dan iki gün önce, "Benim zamirlerim Fauci/Yargıla" diye yazmıştı.

Musk daha sonra, "Woke (ABD'de Cumhuriyetçilerin Demokratlara taktığı lakaplardan bir tanesi. 'Farkında' anlamına geliyor) akıl virüsü ya yenilir ya da hiçbir şeyin önemi yoktur" diye bir tweet atmıştı.

elon-musk-yuhalandi-2.jpg

ZENGİNLERİ DAHA FAZLA VERGİLENDİRMEK İSTEYEN DEMOKRATLARI ELEŞTİRİYOR

Dünyanın en zengin insanı Musk, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini ve Demokrat Partilileri, zenginlere daha çok vergi uygulama ve işçilerin sendikalaştığı şirketlerde üretilen elektrikli araçlara vergi teşviki sağlama önerileri nedeniyle eleştiriyor. Tesla, ABD fabrikalarında sendikalaşmaya izin vermiyor.

ABD'li milyarder, 13 Kasım 2021 günü Vermont eyaletinin sosyalist senatörü Bernie Sanders'ın 'aşırı zenginlerin malvarlıklarına göre vergilendirilmesi gerektiğini' söylediği tweet'ine, "Hâlâ hayatta olduğunu unutup duruyorum" diye yanıt vermişti.

Geçen yıl California eyaletini en büyük ABD pazarı olarak kabul eden Tesla, merkezini buradan daha muhafazakar eyalet Texas'a taşımıştı. Musk ayrıca kişisel konutunu da California'dan eyalet gelir vergisinin olmadığı Teksas'a taşımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN