Tiktok'un atası Vine geri dönüyor

Tiktok'un atası Vine geri dönüyor

Günümüz sosyal medya fenomenlerinin kendilerini ilk kez gösterdiği video paylaşım sitesi 'Vine' bir kez daha kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. Geçen hafta Twitter'ı satın alan Elon Musk, Vine platformunun yeniden hayata geçmesi için talimat verdi.

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın yaptığı "Vine geri dönsün mü?" anketine katılan 5 milyona yakın kişinin yüzde 69'u "Evet" yanıtını verdi. Ünlü iş insanı, Twitter mühendislerine 'Vine 2.0' için çalışmaya başlamalarını istedi.

elon-musk-vine-twitter-anket.jpg

2016 YILINDA KAPATILMIŞTI

Twitter, 2012 yılında kısa video paylaşım uygulaması Vine'ı satın almıştı. Tiktok'un henüz olmadığı, Vine'ın çok popüler olduğu dönemde gerçekleştirilen bu satın alım sonrası platformun kullanılabilirliği gittikçe azaldı ve sonunda 2016 yılında kullanıma kapatıldı.

Vine, kullanıcıların 6 saniyelik tekrarlayan video klipler çekip paylaşmasına izin veren bir sosyal ağ platformuydu ve şu anda birçok fenomen adını burada duyurmuştu.

Macrumors'ta yer alan habere göre, Vine'ın yeni sürümü Vine 2.0, popüler video uygulaması Tiktok'u tahtından indirebilir. Twitter mühendislerine kapatıldığından beri değişmeyen Vine kod tabanını incelemeleri söylenmiş. Axios'a gelen bilgilere göre, yeni Vine'ın geliştirilme süreci zaman alacak.

44 MİLYON DOLARA TWITTER'I SATIN ALDI

Elon Musk, 28 Ekim 2022 Cuma günü 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı resmen satın aldığını açıklamıştı.

Akabinde CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve politika yöneticisi Vijaya Gadde dahil olmak üzere birçok üst düzey yöneticinin görevine son vermişti.

Ayrıca, yönetim kurulunu fesheden Elon Musk, şu anda Twitter'ın tek yöneticisi. Ünlü iş insanının bununla yetinmeyip birçok çalışanın da işine son vereceği yönünde söylentiler var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN