Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey yeni platform kuruyor: Bluesky

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey yeni platform kuruyor: Bluesky

SpaceX uzay şirketinin kurucusu Elon Musk'ın, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Bluesky adlı yeni bir platform kurmaya hazırlanıyor. Dorsey, beta testlerinin yakında başlayacağını duyurdu.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, yeni merkeziyetsiz sosyal medya platformu kuracağını açıkladı. Dorsey, Bluesky adlı platformun beta testlerinin yakında başlayacağını duyurdu.

ABD’li milyarder Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. 2006 yılında insanların gezdikleri gördükleri yerleri paylaşıp birbirlerine ilham olabilmeleri için Twitter’ı kuran Jack Dorsey, geçen gün yaptığı açıklamada 2019 yılında Twitter’a kardeş şirket olarak kurduğu Skyblue şirketini yeni bir sosyal medya platformuna dönüştüreceğini açıkladı.

Webtekno.com'daki habere göre Dorsey yaptığı açıklamada “herkese açık ve merkeziyetsiz” bir sosyal medya platformu kuracağını ve şirketin sadece kurulum aşamasında rol alacağını açıkladı.

Block zinciri benzeri bir yapıda oluşturulacak Bluesky’ın şirketler ve hükümetler tarafından kısıtlanmayacak bir şekilde oluşturulması amaçlanıyor. Twitter’dan ayrıldıktan sonra açıklama yapan Dorsey, insanlığın yeni bir sosyal medyaya ihtiyacı olduğunu ve bu platformun bir reklam sistemine sahip olmaması gerektiğini savunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN