Facebook'tan radikal karar: 100 bine yakın personel işten çıkarılacak

Facebook'tan radikal karar: 100 bine yakın personel işten çıkarılacak

Piyasa değeri 2016 yılından beri düşmeye devam eden Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Meta şirketi, 2023 yılında 100 bine yakın personelini işten çıkaracak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yayın yapan The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın çatı şirketi Meta'nın çarşamba günü büyük çaplı işten çıkarmalar yapmaya başlayabileceğini duyurdu.

Haber doğrulanırsa, eylül sonunda 87 binden fazla çalışanı olduğunu bildiren Meta, tarihindeki ilk büyük personel azaltımına gitmiş olacak.

META, DEĞER KAYBINI DURDURAMIYOR

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olduğu Meta'nın gelirleriyle ilgili geçen ay yaptığı açıklamada, "2023'te yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Bu, bazı ekiplerin anlamlı şekilde büyüyeceği, ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor. Toplamda, 2023'ü ya kabaca aynı büyüklükte, hatta bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir organizasyonla bitirmeyi bekliyoruz" demişti.

Haberlerle ilgili sorular üzerine Meta sözcüsü, gazetecileri bu açıklamaya bakmaya yönlendirdi.

Hisseleri bu yıl yüzde 73 değer kaybederek 2016 yılı başından beri en düşük seviyesine gerileyen Meta, 2022 S&P 500 endeksindeki en kötü performansın sahibi.

TWITTER'DA DA BİNLERCE KİŞİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, dünyaca ünlü sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın almış ve ilk iş olarak CEO dahil şirketin üst kademe yönetimini işten çıkarmıştı.

Twitter'da çalışan binlerce kişinin işten çıkarıldığına dair haberler dünya gündeminde yer alırken Twitter'ın Güvenlik ve Doğruluk Bölümü Başkanı Yoel Roth, 4 Kasım 2022 günü Twitter'ın dünya genelinde personelinin yüzde 50'sinin işten çıkarıldığını açıklamıştı.

Elon Musk ise işten çıkarmaları savunarak, "Twitter'ın yürürlükteki işten çıkarmaları konusunda, ne yazık ki şirket günde 4 milyon doların üzerinde kayıp yaşarken başka seçenek yok. Çıkarılan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekli olanın yüzde 50 fazlasıdır" dedi.

Twitter'ın yöneticilerinden Yoel Roth ise konuyla ilgili bir dizi bilgilendirme tweet'i atarak, "Yürürlükteki dünkü işten çıkarmalar, Güven ve Güvenlik organizasyonumuzun yaklaşık yüzde 15'ini etkiledi (şirket genelindeki yaklaşık yüzde 50 kesintinin aksine), en az etkiyi ön saflardaki moderatör personelimiz yaşadı" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN