Elon Musk, Twitter'da mavi tik için para isteyecek

Elon Musk, Twitter'da mavi tik için para isteyecek

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter'ı satın alan ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'da mavi tik özelliği olan kullanıcılardan abonelik ücreti almak için harekete geçti. Musk, mavi tik özelliği bulunan hesaplardan aylık 20 dolar abonelik ücreti alacak.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter mavi tik özelliğini ücretli paket olarak satmayı düşünüyor. Geçtiğimiz aylarda Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alacağını açıklamış ve Twitter da bu teklifi kabul etmişti.

Ünlü milyarder, geçtiğimiz günlerde sosyal medya devini satın aldığını resmen açıkladı ve hızlıca çalışmalara başladı. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, bildiğiniz gibi onaylanmış hesap özelliğiyle ünlü kişilerin kullandığı hesapları mavi tik ile etiketliyor.

MUSK, ÇALIŞANLARDAN 7 KASIM'A KADAR ÇALIŞMA YAPMALARINI İSTEDİ

Teknoloji sitesi The Verge’un haberine göre Musk, çalışanlarına ‘parayla mavi tik satma’ ile ilgili çalışmasını ve bunu 7 Kasım’a kadar yetiştirmelerini yoksa kovulacaklarını söyledi. Twitter’ın halihazırda ‘Twitter Blue’ isimli 4,99 dolar ücretli ve şu an sadece ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da geçerli aylık abonelik sistemi var. Abonelikte, ‘yayımlanmış tweetleri düzenleme’ ve ‘reklamsız Twitter’ gibi özellikler bulunuyor.

Musk bu sistemi mavi tiki de dahil edecek şekilde genişletmeyi planlıyor.

AYLIK 20 DOLAR

Normalde, onaylanmış hesapları gösteren mavi tiki edinmek için para ödenmiyor. Medya, eğlence ve siyaset gibi alanlarda faaliyet gösteren kişiler, faaliyetlerini kanıtlamaları halinde mavi tik alabiliyor ama Musk, bunu değiştirmek istiyor. Musk’ın planına göre abonelik ücreti 19,99 dolara çıkarılacak. Mavi tik edinmek için de abone olmak şart koşulacak. Şu an mavi tiki olan kullanıcılarsa, mavi tikini kaybetmemek için 90 gün içinde abonelik sistemini satın almaları gerekecek.

Twitter’sa iddialarla ilgili açıklamada bulunmadı.

MAVİ TİKİ OLANLARA 90 GÜN SÜRE

Abonelik fiyatının 19.99 dolara çıkmasına ek olarak, mavi tik sahibi mevcut kullanıcılara 90 günlük süre verilecek. 90 günün sonunda Twitter Blue abonesi olmayan kullanıcıların mavi tiklerini kaybedeceği söyleniyor.

Öte yandan, Twitter Blue özelliğinin henüz ülkemizde kullanıma sunulmadığını hatırlatalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN