Twitter'da onaylı mavi tik sahibi hesaplara şok! Elon Musk resmen açıkladı

Twitter'da onaylı mavi tik sahibi hesaplara şok! Elon Musk resmen açıkladı

Twitter'da 'paralı mavi tik' dönemi resmen başlıyor. Sosyal paylaşım sitesinin sahibi Elon Musk, 8 dolarlık abonelik ücretini ödemeyen onaylı hesapların mavi tiklerinin kaldırılacağını açıkladı. Mavi onay işaretinin kaldırılmasıyla hesabın onaylı ya da onaysız olup olmadığı anlaşılmayacak. Bu durumun, ünlüleri taklit eden onaysız hesapların yanlış bilgi yaymasına katkı sağlayacağı olarak yorumlandı.

Twitter, yenilenen Twitter Blue'yu bazı ülkelerde kullanıma sunmaya başladı.

Web ve Android üzerinden kayıtlar aylık 8 dolar, iOS üzerinden kayıtlar ise aylık 11 dolar abonelik ücretine sahip olan Twitter Blue ile, kısmen bir sorun haline gelen 'mavi onay tik' de bu aboneliğe sahip ve bazı şartları karşılayan birçok kullanıcıya verilmeye başlanacak.

Fakat şimdi Elon Musk, mevcut halde bazı kullanıcıların sahip olduğu mavi onay işaretlerinin tamamının birkaç ay içinde kaldırılacağını söyledi.

TWITTER'DA PARA ÖDEMEYENLERİN MAVİ ONAY İŞARETİ KALDLRILIYOR

Elon Musk, Twitter'ı satın almadan önce, bireylerin ve kuruluşların aktif, gerçek ve dikkate değer hesaplar olduğunu doğrulamak için onay işaretleri kullanılıyordu.

Geçen hafta, birçok mavi onay işareti sahibi, mavi tike tıkladığında "Bu hesap, eski bir doğrulanmış hesaptır. Dikkate değer olabilir veya olmayabilir" ibaresini görmeye başladı.

Bu da kafalarda bazı soru işaretlerinin doğmasına neden oldu. Akabinde Elon Musk, bir paylaşımın altında bu mavi onayların birkaç ay içinde kalkacağını açıkladı.

elon-musk-twitter-blue.jpg

MAVİ TİKLİ HESAPLARA 'PROFİL FOTOĞRAFI' ŞARTI

Şu an için eskiden beri mavi onay işaretine sahip olan kullanıcılara ne olacağı, bu kullanıcıların mağdur edilip edilmeyeceği belli değil. Sanırım bunu ilerleyen dönemde öğreneceğiz.

Fakat bu hamle, hiç şüphesiz Twitter Blue ile mavi onay işaretinin veriliyor olması ile ilgili ve kullanıcıları bu aboneliği satın almaya teşvik etmek için yapılıyor.

Twitter Blue ile mavi onay almak için bazı şartlar istenecek. Bu kapsamda kullanıcıların planı satın almalarından yedi gün önce kullanıcı adlarını, görünen adlarını veya profil resimlerini değiştiremeyecekleri şartı konuldu.

Twitter ayrıca, halihazırda ödeme yapan aboneler bu tanımlayıcılardan herhangi birini değiştirirse, mavi onaylarının bir sonraki doğrulamaya kadar kaybolabileceği konusunda uyardı.

YENİ TWITTER ONAY İŞARETLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Twitter Blue aboneliğinin yeni özelliği olan Blue for Business kullanıma sunuldu. Adından da anlaşılabileceği üzere kurumsal şirketlere yönelik olarak hazırlanan Blue for Business, kurumsal şirketlerin hesaplarına farklı bir rozet eklenmesine olanak sağlıyor.

Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre Blue for Business'ı kullanan kurumsal şirketlerin Twitter hesaplarında altın renginde bir rozet yer alacak.

Şu an için test sürecinde olan Blue for Business aboneliğinin fiyatı veya çalışanlar için rozet satın alma özelliğinin kullanıma sunulup sunulmayacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Twitter'ın gelecekte farklı rozetler ile birlikte karşımıza çıkacak. Yaptığı açıklamalarda gri renginde rozetlerden de bahseden Twitter, ilerleyen dönemlerde devlet hesapları için gri bir rozeti kullanıma sunacağını da paylaştı.

twitter-renkli-onay-isaretlerinin-anlamlari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN