Endonezya'da korkutan deprem: Sokaklar insan akınına uğradı

Endonezya'da korkutan deprem: Sokaklar insan akınına uğradı

Endonezya'nın ana adası Java'nın bazı kısımlarını sallayan 5.7 büyüklüğündeki deprem, paniğe ve insanların sokaklara çıkmasına neden oldu. Henüz can kaybı bildirilmedi. Yetkililer, tsunami tehlikesi olmadığını söyledi. Sarsıntı, 21 Kasım'da 331 insanın hayatını kaybettiği depremi hatırlattı.

ABD Jeoloji Kurumu, Endonezya'daki depremin büyüklüğünü 5.7 olarak ölçtü. Deprem merkez üssünün Batı Java ile Orta Java eyaletleri arasındaki Banjar şehrinin yaklaşık 18 kilometre güneydoğusunda, 112 kilometre derinlikte olduğunu söyledi. Devlet ajansı, ön büyüklüğü 6.4 olarak belirlemişti.

Batı Java'nın Cianjur şehrinde 21 Kasım'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde en az 331 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 600 kişi yaralanmıştı.

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Dairesi başkanı Dwikorita Karnawati, tsunami tehlikesi olmadığını belirtti ancak olası artçı şoklar konusunda uyardı.

SOKAKLAR İNSAN AKININA UĞRADI

Associated Press'te yer alan haberde, başkent Jakarta'daki yüksek binaların 10 saniyeden fazla sallandığı ve bazıları için tahliye emri verilerek sokakların insan akınına uğradığı bildirildi. Orta Java'nın Kulon Progo, Bantul, Kebumen ve Cilacap şehirlerindeki iki katlı evlerin bile sallandığı rapor edildi.

270 milyondan fazla insanın yaşadığı ülke, "Ateş Çemberi" olarak bilinen Pasifik Havzası'ndaki volkanlar ve fay hatları üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremler, volkanik patlamalar ve tsunamilerden etkileniyor.

2004'te Hint Okyanusu'nda olan 9.1 büyüklüğündeki deprem, çoğu Endonezya'nın Açe eyaletinde olmak üzere bir düzine eyalette 230 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan bir tsunami yaratmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN