Fas ordusu deprem için ilk günden sahada

Fas ordusu deprem için ilk günden sahada

Fas’ın El-Huz bölgesinde gerçekleşen 7 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, ülke ordusu, felaketten etkilenenlere destek için müdahale birimlerinin yanı sıra uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, mühendislik araçları ve lojistik merkezlerin konuşlandırıldığını bildirdi.

Dünya genelinde birçok ülkeden yardımın gitmeye başladığı Fas’ta gece saatlerinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere müdahale sürerken, Fas ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanı ve Genelkurmay Başkanı Kral 6. Muhammed'in müdahale etmesi için orduya verdiği talimatın ardından, yerel yetkililerle iletişim ve koordinasyon sağlamak amacıyla Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ve askeri garnizonların üst düzey komutanları düzeyinde gerekli önlemler alındı" şeklinde kaydedildi.

KURTARMA EKİPLERİ ÇALIŞIYOR

Açıklamada, depremden etkilenen bölgelere gerekli desteğin sağlanması amacıyla müdahale birimlerinin yanı sıra uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları, mühendislik araçları ve lojistik merkezlerin olay yerine konuşlandırıldığı kaydedildi.

Fas'ta dün yerel saatle 23.10'da meydana gelen, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 820 kişi hayatını kaybetti, 672 kişi yaralandı. Ekipler, yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN