Fidan, ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü

Fidan, ABD Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken görüştü. Görüşmede, Gazze'de tam ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar görüşüldü. Fidan daha sonra Almanya ve Bolivyalı mevkidaşları ile de bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine bulunuyor. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, burada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede, Gazze'de tam ateş için yapılabilecekler, Ukrayna'daki savaş, NATO’nun genişleme süreci, Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmeleri ele alındı.

ALMAN VE BOLİVYALI MEVKİDAŞLARIYLA DA GÖRÜŞTÜ

Fidan daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda ile de görüştü.

aaaa.jpg

Fidan ile Baerbock görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınırken Bakan Fidan, Gazze'de yaşanan vahşetin sonlandırılmasına yönelik atılabilecek somut adımlara yönelik Türkiye'nin görüşlerini ifade etti.

bbbbbbb.jpg

Fidan ile Sosa arasındaki görüşmede ise savunma sanayisi ve iki ülke arasında ticareti artıracak adımlar değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN