Filistin'e destek veren Bakan Belarra İspanya'da yeni kabineye giremedi

Filistin'e destek veren Bakan Belarra İspanya'da yeni kabineye giremedi

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılan seçimlerin ardından 16 Kasım'da güvenoyu alan İspanyol Sosyalist İşçi Partisi, yeni kabinesini belirledi. Filistin'e verdiği destekle öne çıkan Sosyal Haklar Bakanı Ione Belarra ise kabinede yer bulamadı.

İspanya'da 23 Temmuz'da yapılan erken genel seçimlerin ardından 16 Kasım'da Kongre'den güvenoyu alan İspanyol Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) Genel Başkanı ve Başbakan Pedro Sánchez yeni kabinesini açıkladı.

Sánchez, Ocak 2020'de kurulan ilk koalisyon hükümetindeki gibi kabinesini 22 bakandan oluştururken, bakanlıkların 17'si PSOE'den, 5'i de koalisyonunun diğer ortağı, sol partilerin ittifakıyla oluşturulan Sumar Partisi'nden görevlendirdi.

FİLİSTİN'E DESTEK VEREN BELARRA KABİNEDE YER ALAMADI

Ocak 2020'de koalisyon hükümeti ortağı olan ancak parti için çekişmelerden dolayı güç kaybederek yerini sol partilerin ittifakı Sumar'a bırakan Podemos Partisi yeni hükümette bakanlık alamadı.

1kapak-003.jpg

Geçmiş hükümette Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı olan Podemos lideri Ione Belarra ile Eşitlik Bakanı İrene Montero yeni kabinede yer almadı.

'PODEMOS'U HÜKÜMETİN DIŞINDA TUTTULAR'

Podemos Sözcüsü Pablo Fernandez düzenlediği basın toplantısında, "Podemos'u hükümetin dışında tuttular. Çünkü kabinede kimsenin, soykırım suçlusu olan [İsrail Başbakanı Binyamin] Netahyahu'nun tutuklanması, AB dönem başkanı İspanya'nın İsrail'in Filistin'deki soykırımını durdurmak için daha fazla şey yapması ve İsrail'le diplomatik ilişkileri kesmesi gerektiğini söylemesini istemediler" dedi.

Özellikle Podemos Başkanı Ione Belarra, son haftalarda İsrail'e karşı en sert ifadeleri olan İspanyalı bakan olarak öne çıkmıştı.

'GAZZE'DEKİ PLANLI SOYKIRIM'

Belarra, geçtiğimiz hafta sonu, Gazze'deki "planlı soykırıma son vermek" için İsrail'e baskıların devam etmesi gerektiğini, İsrail'in Filistin halkını "yok etmeyi bırakması" için İspanya ve Avrupa hükümetlerinin çok acil önlemler almasını, İspanya'da yeni hükümetin İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmesini ve Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması için Güney Afrika liderliğindeki ülkeler koalisyonuna katılmasını istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN