Filistinlilere zulüm katlanıyor: İsrail Refah'a saldırı için tarih verdi

Filistinlilere zulüm katlanıyor: İsrail Refah'a saldırı için tarih verdi

İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Hamas'ın elindeki tüm rehineleri 10 Mart'a kadar serbest bırakmaması durumunda Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını açıkladı. Gantz, diğer saldırılarının da devam edeceğini söyledi.

Geçmişte Savunma Bakanlığı yapan İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine planladıkları kara saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Gantz, "Dünya ve Hamas liderleri şunu bilmek zorunda: Eğer Ramazan'a kadar rehinelerimiz evde olmazsa çatışmalar her yerde devam edecek, buna Refah da dahil" dedi.

Ramazan ayı bu sene 10 Mart'ta başlıyor.

1-006.jpg

GAZZE'DEN KAÇANLAR REFAH'A SIĞINDI

T24'te yer alan habere göre; birçok başkent, geçen hafta boyunca İsrail'in Refah'a yapacağı potansiyel bir kara saldırına karşı muhalefetlerini getirdi. İsrail'in Gazze'de yaptığı hava ve kara saldırıları sonucunda birçok insan güneye doğru ilerleyip Refah'a sığınmıştı. Şehrin nüfusu bir buçuk milyonu geçti.

Gantz, saldırı senaryosunda İsrail'in ABD'li ve Mısırlı partnerleriyle sivillerin tahliyesini kolaylaştırmak ve "can kaybını en aza indirmek" için harekete geçeceğini belirtti. Mısır, daha önce Gazze'den sığınmacı almayı istemediğinin işaretlerini birçok kez verdi.

Mısır, olası bir saldırıda kaçan insanların barınması için Gazze sınırı boyunca yüksek beton duvarlarla çevrili bir alan inşa etmeye başladı.

Savaş boyunca İsrail'i destekleyen ABD, Almanya ve İngiltere gibi ülkeler bile Refah'a saldırılma olasılığına karşı açıklamalarda bulundu. Sivil nüfusun yoğunlaştığı bölgede bir kara operasyonunun büyük bir insani trajediye sebep olabileceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN