Fransa İş Kurumu, imamlık mesleğini resmen tanıyarak, bu alandaki profesyonellere yasal statü kazandırdı. İmamlar artık meslek olarak kabul edilecek ve bu alandaki eğitim ve istihdam fırsatları daha da gelişecek.
Fransa'da, dini alandaki önemli bir adım atıldı. Fransa İş Kurumu, imamlık mesleğini resmi meslekler listesine dahil etti. Bu gelişme, Fransa'da yaşayan Müslüman toplumu için önemli bir değişim anlamına gelirken, imamların çalışma koşulları ve eğitim süreçleri de daha belirgin bir hale gelecek. İmamlık, artık sadece dini bir görev değil, aynı zamanda yasal olarak tanınan bir meslek olarak kabul edilecek.
Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Fransa İslam Forumu'nun (FORIF) 2'nci oturumunun kapanışında konuştu.
Devletin, dini kuruluşlara müdahale etmemesi gerektiğini ancak destek sağlayabileceğini dile getiren Retailleau, imamlık mesleğinin Fransa İş Kurumunun resmi meslekler listesine eklendiğini kaydetti.
İMAMLAR İÇİN RESMİ BİR İŞ TANIMI VE İŞ SÖZLEŞMESİ OLUŞTURULDU
Retailleau, Fransa'da imamlık mesleği ilk kez tam anlamıyla tanındığı için bu adımın son derece önemli olduğunu ifade ederek, imamlar için resmi bir iş tanımı ile iş sözleşmesi oluşturulduğunu açıkladı.
Bakan Retailleau, geçen yıl ülkede 173 Müslüman karşıtı saldırı gerçekleştiğini aktararak, tüm mağdurların şikayetçi olmaması nedeniyle bu sayının gerçekte daha yüksek olabileceğini vurguladı.
Bu suçlarla mücadele için Müslüman karşıtlığıyla ilgili yeni bir şikayet platformu başlatacaklarını kaydeden Retailleau, hastanelerde ve orduda görev yapan Müslüman din görevlilerinin artık kamu hizmetinin bir parçası olarak resmi olarak tanınacağını belirtti.