Fransa'dan Ukrayna'nın yeniden inşasına destek

Fransa'dan Ukrayna'nın yeniden inşasına destek

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, Avrupa ülkelerinden Ukrayna'nın yeniden inşasına destek gelmeye devam ediyor. Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ukraynalı yetkililerin Çernigiv Bölgesinin yeniden inşası için 5 milyon euronun üzerinde yatırım yapmak üzere Fransa ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov dün yaptığı açıklamada, Ukraynalı yetkililerin Çernigiv Bölgesinin yeniden inşası için 5 milyon euronun üzerinde yatırım yapmak üzere Fransa ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Çernigiv bölgesel akademik tiyatrosunun çatısı, yerel hastanelerde anti-radyasyon merkezlerinin geliştirilmesi ve ayrıca iyileşme, yenilik, hareketlilik ve daha pek çok konuda yerel yönetim eğitimleri de dahil olmak üzere çeşitli restorasyon projelerinde çalışmaların halihazırda devam ettiği bildiriliyor.

Kubrakov, "Ortak hedefimiz, toplumsal iyileştirme programları ve planları aracılığıyla bölgenin hızlı toparlanmasını ve kalıcı dönüşümünü kolaylaştırmaktır.Fransız ve Ukraynalı topluluklar arasında başarılı bir ortaklık, özellikle Ukrayna'nın Avrupa Birliği ekonomik alanına kademeli olarak entegrasyonu göz önüne alındığında, Çernigiv bölgesinin sürdürülebilir kalkınması için şarttır" dedi.

AVRUPA ÜLKELERİ UKRAYNA İÇİN YARDIMLARI SÜRDÜRÜYOR

Çernigiv Bölgesi, Ukrayna'nın Rusya ile kuzey sınırında yer almaktadır. Bölge, Rusya'nın Şubat 2022'deki ilk saldırısı sırasında işgal edildi ve kısmen işgal edildi, ancak işgalci güçler, Kremlin'in Kiev'i alamamasının ardından Nisan 2022'de geri çekildi.

O günden bu yana bölgedeki yerleşim yerleri düzenli olarak Rus saldırılarına maruz kalıyor.

Pek çok Avrupa ülkesi halihazırda Ukrayna'daki farklı bölgelerin yeniden inşası için fon ayırdı. Bu yılın başlarında İtalya, Odessa şehir merkezindeki Başkalaşım Katedrali'nin restorasyonu için 500 bin euro ayırmayı planladığını duyurdu.

Ukrayna'nın büyük şehirleriyle sağlanan 1,4 milyon dolardan fazla işbirliği fonuna ek olarak Danimarka, kalkınma yardımının yüzde 60'ını bölgeye ayırarak güney Ukrayna şehri Mıkolayiv'in ve çevresindeki bölgenin restorasyonuna öncelik verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN