Gazze Sağlık Bakanlığı katliamın ulaştığı boyuta dikkat çekti: Ölü ve yaralılara yetişemiyoruz

Gazze Sağlık Bakanlığı katliamın ulaştığı boyuta dikkat çekti: Ölü ve yaralılara yetişemiyoruz

Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen Gazze'de soykırıma devam eden İsrail'in son saldırıları katliamların boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bütün alt ve üst yapının harabeye dönüşü Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Refahta sivillere yönelik saldırı sonrası "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor" dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırıların ardından ölü ve yaralıları barındıracak hastane bulunmadığını açıkladı. Bakanlık, ambulans ekiplerinin ölü ve yaralıları taşıma konusunda büyük güçlükler çektiğini belirtti.

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL YARDIM ÇAĞRISI"

Gazze Sağlık Bakanlığı, Refah kentindeki saldırılar sonrası ölü ve yaralıları taşıma konusunda büyük zorluklar yaşandığını belirterek, "Refah kentinde bu sayıda ölü ve yaralıyı barındırabilecek hastane bulunmadığından ambulans ekipleri ölü ve yaralıları taşıma konusunda güçlük çekiyor" dedi. Bakanlık, acil yardım çağrısında bulundu.

"İSRAİL 'GÜVENLİ' DEDİĞİ BÖLGELERİ BOMBALADI"

Refah Acil Durum Komitesi ise İsrail ordusunun daha önce 'güvenli' olarak belirttiği bölgelerdeki yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığını ve bu saldırının İsrail'in 'güvenli bir yer bulunması' yönündeki iddialarını çürüttüğünü kaydetti. Komite, İsrail'in Refah'taki cinayet ve yıkım operasyonlarını sürdürme konusundaki ısrarını, uluslararası talepleri göz ardı ederek gösterdiğini belirtti.

"NETANYAHU DAHA FAZLA KATLİAM İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI"

Açıklamada, başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun İsrail'e karşı caydırıcı önlemler alamadığı ve Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarının uygulanmadığı vurgulandı. Bu durumun, "İsrail'e yüz binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah'ta daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yaktığı" belirtildi. UAD kararlarına uyması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulunuldu ve her gecikmenin Filistinliler için daha fazla ölüm getirdiği ifade edildi.

"ULUSLARARASI ADALET DİVANI KARARLARI VE İSRAİL'İN İHLALLERİ"

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. Uluslararası toplumun bu kararlara uyulmasını sağlamakta yetersiz kaldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN