Göçmen teknesi faciasında bilanço artıyor: 71 kişi yaşamını yitirdi

Göçmen teknesi faciasında bilanço artıyor: 71 kişi yaşamını yitirdi

Lübnanlı düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin dün Suriye açıklarında batması sonucu ölen kişilerin sayısı artıyor. Şimdiye kadar toplam 71 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi gelirken 20 kişinin ise kurtarıldığı belirtildi.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, dün Suriye'nin Tartus kenti açıklarında meydana gelen tekne faciasına ilişkin son bilgileri paylaştı. Dünden bu yana devam eden arama kurtarma çalışmaları neticesinde şu ana kadar 71 kişinin cenazesine ulaşıldığını söyleyen Hamiye, 20 kişinin ise kurtarıldığını kaydetti.

LÜBNAN, SURİYE VE FİLİSTİNLİLERİ TAŞIYORDU

Bakan, kurtarılanların 12'sinin Suriye, 5'inin Lübnan ve 3'ünün de Filistinli olduğunu söyledi. Hamiye, kayıpların bulunması için çalışmaların sürdüğünü ifade ederken, kayıp sayısına ilişkin ise bilgi vermedi. Lübnan medyasında yer alan haberlerde, dün, ülkenin kuzeyindeki Trablusşam kentinden yol çıkan bir göçmen teknesinin battığı belirtilmişti. Söz konusu teknede, Lübnanlıların yanı sıra Suriyeli ve Filistinlilerin de bulunduğu ifade edilmişti.

150 KİŞİNİN BULUNDUĞU BELİRTİLDİ

Rejime yakın haber sitelerinde ayrıca düzensiz göçmenleri taşıyan söz konusu teknede en az 150 kişinin bulunduğu belirtildi. Hayatta kalanlar ise teknenin salı günü Lübnan’ın Minyeh bölgesinden 120 ila 150 kişiyle Avrupa’ya gitmek üzere ayrıldığını kaydetti.

Nisan ayında Tripoli kenti yakınlarında batan göçmen botunda, 7 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi kurtarılmış ve 30 kişi de resmi kayıp olarak kayıtlara geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN