Göçmenler ABD-Meksika sınırındaki duvardan düştü

Göçmenler ABD-Meksika sınırındaki duvardan düştü

ABD-Meksika sınırında bulunan duvara tırmanan göçmenler düştü. Olayda 11 kişinin yaralandığı 10'unun hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Doktorlar Trump yönetimi döneminde sınır duvarının yüksekliğinin artmasından bu yana travma vakalarında beş kat artış gördüğünü söyledi.

Meksika ile Amerika Birleşik Devletleri'ni ayıran duvarın üzerinden tırmanmaya çalışırken San Diego tarafına düşen göçmenlerden 11 kişi yaralandı.

AP'de yer alan habere göre olay, duvarın yasadışı geçişleri caydırmak için yükseltilmesinden bu yana en son yaralanma oldu.

San Diego İtfaiye Kurtarma Departmanına göre, yaşları 18 ila 40'lı yaşların ortaları arasında değişen on kişi hafif ila orta dereceli yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı. Bakanlık, ABD Gümrük ve Sınır Korumasının olaydan hemen sonra alarmı verdiğini söyledi.

Yetkililer yaralılardan dördünün Scripps Mercy Hastanesi'ne kaldırıldığını, bunların arasında hepsi 11 yaşın altındaki beş çocukla seyahat eden üç kişinin de bulunduğunu söyledi. Ebeveynleri tedavi edilirken hastane çocuklara bakım sağladı.

Daha önce, 20'li yaşlarının sonlarında olduğu tahmin edilen bir erkek sınır duvarını aşmaya çalışırken hayatını kaybetmişti.

DUVARDAN DÜŞEN HASTA SAYISI İKİ YILDA 450'YE ÇIKTI

Hastanenin Beyin Cerrahı Joseph Ciacci, Trump yönetimi döneminde sınır duvarının yüksekliğinin artmasından bu yana travma vakalarında beş kat artış gördüğünü söyledi. Hastane 2019'da sınır duvarlarından düşen 60'tan az hastayı tedavi etti. Bu sayı iki yıl sonra neredeyse 450'ye çıktı.

Meksika konsolosluğu, 2023 yılında 29 Meksika vatandaşının San Diego bölgesine geçmeye çalışırken bu tür düşmeler nedeniyle öldüğünü ve 120 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN