Güney Afrika'da 76 kişinin öldüğü yangının arkasından cinayet çıktı

Güney Afrika'da 76 kişinin öldüğü yangının arkasından cinayet çıktı

Güney Afrika'da Ağustos 2023 tarihinde çok katlı bir binada çıkan yangının nedeni ortaya çıktı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren şüpheli, darp ederek ve boğarak öldürdüğü bir erkeğin cesedinden 'kurtulmak' için ateş yakarak yangına neden olduğunu itiraf etti. 29 yaşındaki şüpheli gözaltına alındı.

Güney Afrika'da Ağustos 2023 tarihinde çok katlı bir binada çıkan yangın hakkında şok edici bir itiraf geldi. 29 yaşındaki şüpheli bir cesedi yok etmek için ateş yaktığını itiraf etmesinin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Polis, şüphelinin hakim karşısına çıkacağını belirtti.

The Guardian'da yer alan habere göre, yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren şüpheli, darp ederek ve boğarak öldürdüğü bir erkeğin cesedinden kurtulmak için ateş yaktığını söyledi. Kimliği açıklanmayan şüpheli cesedi benzin dökerek, bir kibrit yardımıyla ateşe verdiğini belirtti.

Uyuşturucu kullandığını da anlatan adam, binada yaşayan bir uyuşturucu satıcısı tarafından bu kişiyi öldürmesinin kendisine söylendiğini iddia etti.

Polis yaptığı açıklamada, adı açıklanmayan şüphelinin 76 cinayet, 120 cinayete teşebbüs ve kundakçılık suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Yangının olduğu gün olay yerine gelen acil durum ekipleri binadaki çoğu acil çıkış kapısının ya kilitli olduğunu ya da zincirlenmiş vaziyette bulunduğunu bildirmişti. Binadaki çoğu kişi pencerelerden atlamış, yangından kurtulanlardan bazıları bebeklerini ve çocuklarını pencereden atmak zorunda kaldıklarını anlatmıştı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Johannesburg kent yönetimine ait olan ve 'yasadışı ev sahipleri tarafından kontrolü ele geçirildiği' ifade edilen binada çıkan yangın hakkında soruşturma başlatılması talimatı verdikten sonra ekim ayında soruşturma açılmış ve bu soruşturma kapsamında acil durum hizmetleri personelinin de ifadelerine başvurulmuştu.

Johannesburg Acil Durum Hizmetleri Başkan Vekili, verdiği ifadede, binanın 'patlamaya hazır bir bomba' olduğunu savunmuştu. Buna göre, bina ahşap yapılarda yaşayan insanlara ev sahipliği yapıyor ve içinde yangın söndürme tüpü ya da hortumu bulunmuyordu. Yangın nedeniyle 80'ni aşkın kişi ise yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN