Güney Kore hastaneleri çalışma saatlerini uzattı

Güney Kore hastaneleri çalışma saatlerini uzattı

Güney Kore'deki binlerce stajyer doktorun kitlesel iş bırakmasının ardından sağlık hizmetleri üzerindeki artan baskıyı hafifletmek için yeni bir karar alındı. Ülkedeki kamu hastanelerinin çalışma saatleri uzatılırken, Başbakan Han Duck-soo yaptığı açıklamada, "Kamu sağlık kurumlarının işleyişi maksimuma çıkarılacak" dedi.

Güney Kore'deki genç doktorların yaklaşık üçte ikisinin, hükümetin tıp fakültelerine daha fazla öğrenci alımı yönündeki planını protesto etmek için işten ayrılmasının ardından hastaneler hastaları geri çevirdi ve ameliyatları iptal etti. Bu durum daha fazla aksama korkusuna neden dolu.

Reuters’ta yer alan habere göre Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo afet yönetimi toplantısında yaptığı konuşmada, "Kamu sağlık kurumlarının işleyişi maksimuma çıkarılacak" dedi ve bu tür hastanelerin hafta sonları ve tatil günlerinde daha uzun süre açık kalacağını söyledi.

HEMŞİRELERDEN DOKTORLARA GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI

İş bırakma eylemi dördüncü gününe girerken, sağlık bakanlığı tüm hastane ve kliniklerin şimdiye kadar yalnızca sınırlı olarak mevcut olan konsültasyon ve reçete gibi hizmetlerini sunmasına izin verdiğini söyledi.

Hemşireler, normalde stajyer doktorların yetki alanı olan koğuşlarda ve ameliyathanelerde prosedürleri uygulamaya zorlandıkları konusunda uyardı.
Kore Hemşirelik Derneği başkanı Tak Young-ran, "Tıp mesleğindeki herkesin birincil sorumluluğu, hastaların sağlığına ve yaşamına dikkat etmektir" diyerek doktorları işlerine dönmeye çağırdı.

Kıdemli doktorlar ve özel pratisyenleri temsil eden Kore Tabipler Birliği grevin dışında kaldı ancak hükümeti planını iptal etmeye çağıran mitingler düzenledi. Pazar günü başkent Seul'de bir büyük miting daha bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN