Guterres'ten AB ülkelerine 'Gazze' çağrısı

Guterres'ten AB ülkelerine 'Gazze' çağrısı

İsrail ve Hamas arasındaki savaş 7 Ekim'den bu yana devam ederken saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. Avrupa Birliği liderlerine seslenen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Gazze'de de Ukrayna'da da çifte standartlar olmadan ilkelere bağlı kalmalıyız." mesajını verdi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi'ne katılan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, toplantı girişinde basına açıklamalarda bulundu.

AB ülkeleri liderlerine çağrıda bulunan Guterres, "Uluslararası insancıl hukukun temel ilkesi, sivillerin korunmasıdır. Gazze'de de Ukrayna'da da çifte standartlar olmadan (sivillerin korunması konusunda) ilkelere bağlı kalmalıyız." ifadelerini kullandı.

'İLKELERE BAĞLI KALMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Herhangi bir ülkenin veya herhangi bir silahlı grubun, hesap verebilirlik olmadığı için her istediğini yapabileceğini düşündüğünü belirten Guterres, "Kaotik bir dünyada yaşadığımızda ilkelere bağlı kalmak çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu ilkelerin BM Şartı, uluslararası hukuk, ülkelerin toprak bütünlüğü ve uluslararası insancıl hukuk olduğuna söyleyen Guterres, Ukrayna’da barış ve Gazze’de ateşkes çağrısını yineledi.

Guterres, Gazze'deki sivil kayıplara da dikkat çekerek, "Genel Sekreter olduğum dönemde, Gazze'de benzeri görülmemiş sayıda sivil kaybına tanık olmamızı kınıyoruz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN